معمولا مقدار مشخصی آنتی‌بیوتیک برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌ در آب مرغ‌های معمولی، ریخته می‌شود. تمام شرکت‌هایی که این آنتی‌بیوتیک‌ها را تهیه می‌کنند، روی بسته‌بندی داروهای خود می‌نویسند مدت زمان منع مصرف گوشت مرغ بعد از مصرف آن آنتی‌بیوتیک خاص، چقدر است.

به گزارش  گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان  ؛ تقریبا بین 5 تا 14 روز بعد از مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها، عمل ذبح مرغ‌ها و مصرف گوشت آنها نباید در دستور کار مرغداری‌ها قرار داشته باشد.

نظارت بر این کار، برعهده مسئولان دامپزشکی و خود مرغداری‌هاست. متاسفانه در برخی از مرغداری‌های ایران، این نظارت‌ها انجام نمی‌شود و مرغدار هم تا روزها و ساعت‌های آخر به مرغ‌ها، آنتی‌بیوتیک می‌دهد.

البته گوشت مرغ، کمتر تحت‌تاثیر این دارو (آنتی‌بیوتیک‌ها) قرار می‌گیرد و بیشتر آنتی‌بیوتیک‌ها در جگر وکلیه‌های مرغ تجمع پیدا می‌کنند. با این حساب، اگر از نحوه پرورش مرغ آگاهی ندارید، نباید جگر آن را مصرف کنید تا سلامتتان با خوردن جگر مرغ سرشار از آنتی‌بیوتیک به‌خطر نیفتد.

از آنجایی‌که عمل ذبح مرغ پس از گذشت حداقل زمان از خوراندن آنتی‌بیوتیک به مرغ‌ها (بین 1 تا 2 هفته) در بسیاری از مرغداری‌ها صورت نمی‌پذیرد، بنابراین مقدار زیادی از این دارو‌ها در جگر مرغ باقی می‌مانند؛ زیرا جگر،محل سم‌زدایی است و بسیاری از دارو‌ها قبل از دفع از بدن داخل جگر به روش‌های مختلف آنزیمی خنثی می‌شوند. به‌همین دلیل هم بسیاری از جگرهای مرغ آلودگی بالایی به‌خصوص به آنتی‌بیوتیک‌ها دارند. با این حساب، توصیه می‌شود که از مصرف جگر مرغ خودداری کنید.

از طرف دیگر، تحقیقات انجام‌شده در دانشکده دامپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران هم نشان می‌دهد معمولا بد بودن شرایط جوی، پایین بودن آگاهی مرغدارها و تراکم فراوان مرغداری‌ها در برخی مناطق کشور، باعث افزایش مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها می‌شود.

متاسفانه گاهی برخی آنتی‌بیوتیک‌های ممنوع هم در این مرغداری‌ها استفاده می‌‌شوند. به همین دلیل بهتر است مرغ‌های بسته‌بندی زیرنظر سازمان دامپزشکی را از فروشگاه‌های معتبر خریداری کنید و گوشت مرغ را پیش از مصرف کاملا بپزید.

فرایند پختن، می‌تواند تاحد زیادی باعث از بین رفتن برخی از این آنتی‌بیوتیک‌ها شود. نوشیدن آبمیوه‌های تازه، سالم و طبیعی مانند آب مرکبات با غذاهای گوشتی، هم باعث افزایش جذب آهن این موادغذایی در بدن می‌شود و هم ارزش تغذیه‌ای وعده غذایی را بالاتر می‌برد.

به گزارش روزنامه شهروند، دکتر آراسب دباغ‌مقدم، دراین‌باره می‌گوید: حساب دل مرغ از جگر آن جدا است. دل مرغ، منبع خوبی برای دریافت پروتئین و آهن محسوب می‌شود و اسید فولیک هم دارد. این عضو اندرونی، مشکل خاصی ندارد و می‌توان آن را مصرف کرد، اما مصرف جگر مرغ، چندان توصیه نمی‌شود.
منبع:روزنامه شهروند
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۶ ۲۷ دی ۱۳۹۴
سلام پس با این حساب از حالا به بعد داروخانه های سراسر کشور بجای آموکسی سیلین وآموکسی کلاو وپنسیلین جیگر مرغ به بیمارانشون بدن البته تاکید شود هر 8 ساعت یک لقمه خورده شود.خدا خودش بهمون رحم کنه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۴۵ ۲۶ دی ۱۳۹۴
من خودم شغل مرغداری گوشتی دارم آقا هورمون در مرغداری معنی ندارد بلکه نژاد ژنتیکی مرغ باعث چاقی آن در مدت زمان کوتاه می شود همین غذایی که به این نژاد مرغ داده می شود به یک مرغ بومی بدهیم در طول یک سال هم نمی تواند وزن یک مرغ با نژاد گوشتی را داشته باشد الکی شایعه افکنی نکنید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۴۵ ۲۶ دی ۱۳۹۴
من خودم شغل مرغداری گوشتی دارم آقا هورمون در مرغداری معنی ندارد بلکه نژاد ژنتیکی مرغ باعث چاقی آن در مدت زمان کوتاه می شود همین غذایی که به این نژاد مرغ داده می شود به یک مرغ بومی بدهیم در طول یک سال هم نمی تواند وزن یک مرغ با نژاد گوشتی را داشته باشد الکی شایعه افکنی نکنید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۴۵ ۲۶ دی ۱۳۹۴
من خودم شغل مرغداری گوشتی دارم آقا هورمون در مرغداری معنی ندارد بلکه نژاد ژنتیکی مرغ باعث چاقی آن در مدت زمان کوتاه می شود همین غذایی که به این نژاد مرغ داده می شود به یک مرغ بومی بدهیم در طول یک سال هم نمی تواند وزن یک مرغ با نژاد گوشتی را داشته باشد الکی شایعه افکنی نکنید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۴۵ ۲۶ دی ۱۳۹۴
من خودم شغل مرغداری گوشتی دارم آقا هورمون در مرغداری معنی ندارد بلکه نژاد ژنتیکی مرغ باعث چاقی آن در مدت زمان کوتاه می شود همین غذایی که به این نژاد مرغ داده می شود به یک مرغ بومی بدهیم در طول یک سال هم نمی تواند وزن یک مرغ با نژاد گوشتی را داشته باشد الکی شایعه افکنی نکنید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۰ ۲۴ دی ۱۳۹۴
نوشدارو همیشه بعداز مرگ سهراب .ببینم واقعا درست میفرمایید یا دوروز دیگه که بازار جگرفروشا بهم خورد حرفتون برنمیگردهٔ
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۱ ۲۴ دی ۱۳۹۴
تا میتونید از مرغهای صنعتی استفاده نکنید. مرغ محلی فقط. در ضمن قیمت مرغ با احتساب آب رفتنش در حین پخت با گوشت قرمز برابر هست!!
تغذیه اولویت سلامتیست.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۴۴ ۲۴ دی ۱۳۹۴
بهتر نیست مقامات ذیصلاح و دامپزشکی از بسته بندی و مصرف جگر مرغ خودداری ومصرف و فروش آنرا ممنوع نمایند؟باتوصیه به مصرف کنندگان این معضل و مشکل بزرگ حل نمیشود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۳۴ ۲۳ دی ۱۳۹۴
بخورید هیچ مشکلی نداره الانه الحمدلله مرغدارا به درجه ای از اگاهی رسیدن که مصرف انتی بیوتیک رو بسیار محدود کردن و به جاش از روشهای پیشگیرانه در پرورش مرغ استفاده میکنن ومیتونم من خودم به عنوان یک مرغدار مرغداری رو سراغ ندارم که انتی بیوتیک رو تا روز بار گیری استفاده کنه اصلن صرفه اقتصادی نداره اونم با این بازار اشفته و خراب
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۱۲ ۲۳ دی ۱۳۹۴
جگر مرغ رو همین طوری با بسته بندی میفروشن یعنی اونارو هم نخوریم!!!!!!!!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
کیان
۱۵:۴۵ ۲۴ دی ۱۳۹۴
نه قربان ، نه بخرید و نه بخورید! مملو از مشکلات سلامتی است.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۲ ۲۳ دی ۱۳۹۴
مرغ هورمونی!!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۷ ۲۳ دی ۱۳۹۴
دانشكده دامپزشكي دانشگاه تهران نه دانشكده دامپزشكي علوم پزشكي تهران
آموزش دامپزشكي بر عهده وزارت علوم است
در موردي كه اشاره شده يكي از دوستان كامنت گذاشته كه چرا وزارت بهداشت جمع آوري نمي كند بايد گفت وظيفه مراقبت و پايش كليه فراوردهاي خام دام و طيور و آبزيان بر عهده سازمان دامپزشكي كشور بر اساس قانون مي باشد
مشكل باقي ماندن انتي بوتيك ها در گوشت و شير توسط سازمان دامپزشكي رصد مي شود مگر بدون پايش مي تواند بماند
ضمنا در مرغ ( در اصل جوجه مرغ ) به دليل سرعت متابوليسم بالا و كمي زمان وزن گيري تا ماكسيمم 2 كيلوگرم ، اصولا كبد فرصت كافي براي دفع مواد موجود در خود را نخواهد داشت ، پس مصرف جگر مرغ و حتي پوست مرغ مي تواند خطراتي را در دراز مدت برايتان خلق نمايد
پس بهتر است هميشه بهترين نقاط را مصرف نماييد تا به هدف تغذيه اي خود برسيد هدف از خوردن مرغ رسيدن پروتئين لازم به بدن با كمترين ميزان چربي مي باشد پس بهتر است گوشت سينه مرغ را مصرف نموده و آن را نيز بدون پوست طبخ و مصرف نماييم زيرا بيشترين ميزان پروتئين و كنمترين ميزان چربي در عضله سينه مرغ مي باشد ضمنا به دليل كمي ميزان گردش خون در آن كيفيت آن نيز بهتر است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۲ ۲۳ دی ۱۳۹۴
این چندمین باراست اطلاع رسانی میشود.آیامگرمیشوددررابطه باموادمخدراطلاع رسانی شودوحق انتخاب رابه مردم واگذارکرد؟مسلما نه پس لطف بفرماییدبه جای توصیه برعدم مصرف جگرمرغ عرضه نگرددومعدوم شودچون این قسمت ازمرغ اکثراتوسط افرادکم درآمدمصرف میشود..
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۷ ۲۳ دی ۱۳۹۴
انتی بیوتیگ گرون هستش با این قیمت پایین مرغ صرفه اقتصادی نداره که استفاده کنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۹ ۲۳ دی ۱۳۹۴
ازاطلاع رسانی به موقع تشکرمیکنم امیدوارم آگاهی دادن مردم در تغذیه سالم تداوم داشته باشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۵ ۲۳ دی ۱۳۹۴
چرا وزارت بهداشت جمع آوری نمیکنه