به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز؛ عرب باغی در نخستین جشنواره پژوهش های برتر ارس افزود: در همین راستا پژوهش های کاربردی باید در رویکرد مراکز آموزشی لحاظ شود.
وی گفت: استفاده از منابع انسانی خلاق و کارآمد در کنار آموزش و تحقیق می تواند در توسعه صنعتی کشور نقش قابل توجهی داشته باشد و اقتصاد داخلی را متحول کند.
وی توسعه شرکت های دانش بنیان را راهکار مناسبی برای ارتقای سطح کیفی کالاهای تولید داخل و تحقق اقتصاد مقاومتی عنوان کرد و افزود: موفقیت سرمایه گذاری منوط به بهره مندی از ایده و دانش نوین است.
وی با اشاره به ارتباط صنعت و دانشگاه گفت: فاصله ای که بین دانشگاه و صنعت وجود دارد، عدم اعتماد صنعت گران به دانشگاه را نشان می دهد.
وی افزود: صنایع برای رشد و توسعه روز افزون ناگزیر از تخصص گرایی و انجام مداوم پژوهش و آموزش هستند و این امر جز از طریق ارتباط و تعامل صنعت و دانشگاه ها که از مراکز اصلی پرورش نیروی متخصص هر جامعه به شمار می روند، امکان پذیر نیست.
عرب باغی گفت: سازمان منطقه آزاد ارس در حمایت از طرح های تحقیقاتی دانشجویان دانشگاه های مستقر در ارس در بین مناطق آزاد هفت گانه کشور رتبه نخست را دارد و در این زمینه نسبت به سال گذشته رشد 24 درصدی را داشته است.
مدیر برنامه و بودجه سازمان منطقه آزاد ارس نیز گفت: نخستین جشنواره پژوهش های برتر ارس با هدف گسترش روحیه تحقیق و پژوهش و جلب مشارکت حداکثری پژوهشگران برگزار شد.
یوسف داداش زاده افزود: با ایجاد فرصت رقابتی سالم بین دانشگاه ها در عرصه های پژوهشی و فن آوری می توانیم به توسعه علمی این مراکز کمک کنیم و شاهد پژوهش های کابردی باشیم.
وی با اشاره به ارسال 30 مقاله و پایان نامه به این جشنواره گفت: پس از بررسی هیات داوران، 10 مقاله و پایان نامه برتر این جشنواره با رویکرد اقتصاد دانش بنیان به عنوان پژوهش های برتر انتخاب شدند.
وی گفت: در این جشنواره از 30 پژوهشگر برتر دانشگاه های مستقر در منطقه آزاد ارس و دانشگاه های آزاد و پیام نور هادیشهر تجلیل شد.
براساس مصوبه سال 1387 هجری شمسی هیات وزیران، محدوده سازمان منطقه آزاد تجاری صنعتی ارس به 51 هزار هکتار شامل بخش هایی از 2 شهرستان جلفا و خداآفرین افزایش یافت؛ پیش از آن نیز طبق مصوبه سال 1384 هجری شمسی این هیات، منطقه آزاد ارس 9 هزار و 700 هکتار مساحت داشته است.