به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان سید جمال فرجالله حسینی در آئین اختتامیه همایش بینالمللی فرصتهای سرمایهگذاری شهر خلاق اصفهان با بیان اینکه شهر اصفهان از نگاه عموم مردم جهان جادبه توریستی دارد و در این راستا نیز بسیار قابل توجه است، اظهار داشت: این در حالی است که به نگاه بسیاری از سرمایهگذاران نیز این شهر از جاذبههای صنعتی بالایی برخوردار است.
وی با بیان اینکه در بازدید گردشگران از اصفهان باید تمام ظرفیتهای سرمایهگذاری در این شهر به این جامعه هدف معرفی شود، اضافه کرد: بنگاههای اقتصادی و واحدهای تولیدی در اصفهان نیازمند توجه و حمایت هستند و ازاین رو باید از ظرفیت گردشگران خارجی و داخلی در این زمینه بهره بهرداری لازم صورت پذيرد.
قائم مقام سازمان سرمایهگذاری خارجی و همکاریهای اقتصادی وزارت اقتصاد و دارایی در ادامه با اشاره به آمار سال 2014 میلادی در خصوص آخرین وضعیت سرمایهگذاری در جهان گفت: بر اساس آخرین برآورد به دست آمده در سراسر جهان در این سال به طور ميانگين با کاهش 16 درصدی سرمایهگذاری در کشور روبرو بودهایم.
وی با بیان اینکه تحریمها و نبود نقل و انتقالات مالی در سطح بینالمللی از مهمترین عوامل نبود سرمایهگذاری مناسب در کشور بوده است، ادامه داد: البته باید توجه داشت که این روند در تمام کشورهای دنیا وجود داشته است.
فرجالله حسینی با اشاره به اینکه در سال 2014 کشور چین بالاترین میزان ورود سرمایه خارجی را به خود اختصاص داده است، افزود: در این سال کاهش سرمایهگذاری در کشورهای توسعه یافته گزارش شده است.
وی با بیان اینکه آمریکا تنها کشور دنیا بوده است که در سال 2014 با 2.6 درصد افزایش سرمایهگذاری روبرو بوده است، اظهار داشت: بر این اساس در سال 2014 از 20 کشور با ظرفیت سرمایهگذاری بالا، 9 کشور از کشورهای در حال توسعه هستند که در این میان کشور ایران میتواند بهرهبرداری خوبی را در اين زمينه داشته باشد.
قائم مقام سازمان سرمایهگذاری خارجی و همکاریهای اقتصادی وزارت اقتصاد و دارایی با اشاره به اینکه باید از پتانسیل موجود در دنیا برای جذب سرمایهگذار استفاده کنیم، افزود: بايد برای کاهش وابستگی به نفت، سرمایه گذاران خارجی را در بخشهای مختلف جذب کنیم.
وی با بیان اینکه بر اساس پیشبینیهای صورت گرفته در سال آینده میلادی بیشترین میزان سرمایهگذاری در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا انجام خواهد شد، ادامه داد: از آنجایی که در حال حاضر کشور ایران امنترین کشور جهان است باید برنامهریزان سیاستهای جدی را در این زمینه پیاده کنند.
قائم مقام سازمان سرمایهگذاری خارجی و همکاریهای اقتصادی وزارت اقتصاد و دارایی با اشاره به حضور سرمایهگذاران خارجی در کشور پس از اجرای برجام ابراز داشت: انعقاد تفاهم نامه با سرمایهگذاران خارجی نیاز به مجوز قانونی دارد چراکه در این صورت سرمایهگذاران خارجی تحت پوشش قانون قرار میگیرند و بسیاری از امور نقل و انتقالات سریعتر انجام میشود.
وی با اشاره به اینکه از زمان اعلام سرمایهگذاری خارجی طی 2 الی 3 هفته بسته به نوع و میزان سرمایهگذاری، اين موارد در هیات سرمایهگذاری خارجی بررسی و مجوز آن از سوی وزیر اقتصاد به نمایندگی دولت امضا میشود، ادامه داد: بخشی از معافیتهای مالیاتی تا پایان امسال است و قانون رفع موانع تولید، رقابت پذیری و ارتقای نظام مالی کشور به عنوان یک سیاست تشویقی امسال از سوی مجلس به تصویب رسید.
فرجالله حسینی ادامه داد:حجم سرمایهگذاری مصوب برای استان اصفهان سه درصد کل سرمایهگذاری کشور است و 10 درصد از سرمایهگذاری این استان تحت پوشش قانون است.
انتهای پیام/ ت