رژیم مملو از گوشت و چاقی دور کمر، سبب بروز سرطان کولورکتال در افراد می‌شود.

بابایی متخصص گوارش در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به سرطان کولورکتال اظهار داشت: هنگامی که سلول‌های خونی در داخلی روده بزرگ و یا راست روده (رکتوم) رشد و نمو پیدا می‌کنند، سبب بروز سرطان کولورکتال در بدن می‌شود و این نوع سرطان گوارشی در افراد اتفاق می‌افتد.

وی بیان کرد: این بیماری اغلب به صورت یک توده پولیپ در داخل روده شروع می‌شود و این پولیپ‌ها در اثر رشد و نمو سلول‌های آلوده در داخل روده بزرگ شکل می‌گیرد.

این متخصص با بیان این که سرطان کولورکتال حالت ژنتیک دارد، افزود: احتمال بروز این بیماری بیشتر به سبک زندگی افراد بستگی دارد و در افرادی که بالای 50 سال سن دارند و یا در زنانی که سابقه بیماری سرطان پستان و التهاب‌های روده‌ای دارند، بیشتر در معرفی خطر چنین بیماری هستند.

وی ابراز داشت: سرطان کولورکتال علائم اولیه تشخیصی ندارد و افراد با سابقه گوارشی را هرچند وقت یکبار باید غربالگری کرده که کمتر به این بیماری دچار شوند.

این متخصص ادامه داد: یک نوع آزمایش جدیدی تحت عنوان کولوگارد به دنبال سلول‌های خونی و آزمایش DNA مشکوک در نمونه مدفوع پی به وجود این بیماری برده می‌شود، اما برای تشخیص دقیق این بیماری باز هم نیاز به تست کولونوسکوپی برای پیگیری و درمان بیماری دارد.

بابایی تصریح کرد: اگر بیماری به مرحله حادی رسیده باشد، پزشک با جراحی پولیپ‌های آلوده را از روده بر‌می‌دارد و اگر تومور بزرگی باشد، جراح مجبور است که قسمتی از روده بزرگ را بردارد.

وی تأکید کرد: رژیم غذایی مملو از گوشت، چاقی و چربی زیاد دور کمر، نبود برنامه منظم ورزشی و مصرف دخانیات، فاکتورهایی است که سبب بروز این بیماری در افراد می‌شود.

بابایی در پایان گفت: اگر این پولیپ‌ها به دیگر اندام بدن سرایت کرده باشد، راه درمان خیلی سخت‌ شده و روش‌های درمانی عوارض آن را فقط کاهش می‌دهد و طول عمر بیمار را بیشتر می‌کند.



انتهای پیام/

برچسب ها: گوشت ، سرطان ، کولورکتال ، ژنتیک
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.