در پسا تحریم‌ها حضور شرکت‌های چند ملیتی در حوزه مصرف دخانیات افزایش پیدا می‌کند.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، سیوا رییس دبیرخانه کنوانسیون کنترل دخانیات در دیدار با وزیر بهداشت با اشاره به کاهش مصرف دخانیات در ایران طی سال‌های گذشته بیان کرد: با وجود کاهش مصرف دخانیات در ایران استعمال قلیان افزایش یافته است این کاهش مصرف نتیجه‌ی پایبندی تعهدات وزارت بهداشت بر همکاری با ستاد مبارزه با دخانیات بعد از اجرای کنوانسیون است.

وی افزود: به دلیل افزایش مصرف قلیان باید مواظب جوان آینده ساز‌ خود باشیم افزایش مصرف قلیان در میان دختران و مادران آینده بسیار حایز اهمیت است زیرا این افراد باید از آینده جامعه محافظت کنند این روند ایجاد ایران سالم و ثروتمند در آینده نخواهد شد.

سیلوا با اشاره به تأثیر افزایش قیمت مالیات عنوان کرد: این کار باید بدون ترس از افزایش قاچاق انجام شود. کشورهایی مانند برزیل این اقدام را انجام داده‌اند. افزایش مالیات مصرف دخانیات باعث شده است تا عواید دولت نیز افزایش پیدا کند. در واقع این کار باعث ایجاد شرایط برد – برد می‌شود.

وی اضافه کرد: امروز در کمیسیون بهداشت مجلس بودم با توجه به این که فصل بررسی بودجه است نباید این فرصت را از دست بدهیم در پسا تحریم‌ها حضور شرکت‌های چند ملیتی در حوزه مصرف دخانیات افزایش پیدا می‌کند.

سیوا رییس دبیرخانه کنوانسیون کنترل دخانیات در خصوص تولیدکنندگان دخانیات اظهار کرد: هر کشوری در دنیا قربانی یک سری افراد خلافکار است که در زمینه تجارت غیرقانونی فعالیت می‌کنند و در واقع در هر کشوری تجارت خود را اجرا می‌کنند.

وی ادامه داد: ایران پروتکلی در زمینه منع مصرف دخانیات امضا کرده است که انتظار می‌رود با قدرت رهبری ایران به اجرا برسد. تولیدکنندگان دخانیات بزرگترین دشمنان جامعه هستند که هدفشان تنها سودمندی از مصرف دخانیات است.

سیلوا با اشاره به این که هر روز هزاران نفر بر اثر مصرف دخانیات جان خود را از دست می‌دهند خاطرنشان کرد: صاحبان سرمایه بیشتر جوانان را به استفاده از دخانیات ترغیب می‌کنند همچنین انواع مختلف دخانیات را وارد می‌کنند تا سود بیشتری ببرند.

وی با اشاره به کشورهایی مانند فنلاند، کانادا، استرالیا، اروگوئه و غیره که مصرف دخانیات در آن کاهش پیدا کرده است گفت: افزایش مالیات دخانیات در این روند بسیار مؤثر بوده است. علاوه بر این افزایش و بهبود استانداردها، هشدارهای تصویری، سیستم رهگیری و کنترل مرزها و ساده‌سازی دسته‌بندی‌ها نیز تأثیر به سزایی داشته‌اند.

رییس دبیرخانه کنوانسیون کنترل دخانیات خاطرنشان کرد نکته حایز اهمیت این است که شخص مصرف کننده دخانیات بیمار است نه یک عامل گسترش اپیدمی این شخص باید حمایت شود. از طرف دیگر خانواده‌هایی که افراد را مجازات می‌کنند حایز اهمیت هستند به طور کلی باید به یک تعادل در این زمینه دست پیدا کنیم. جامعه نیز هنجارهایی دارد که می‌توانیم از آنها در این راستا کمک بگیریم.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.