به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل؛ مراد فتحی در نشست هماندیشی کاهش جمعیت کیفری زندانهای استان اردبیل با اشاره به بار روانی زندان برای مددجویان اظهار داشت: زندان نباید به عنوان نخستین حربه قرار بگیرد بلکه تا جایی که امکان دارد به ویژه در جرایم سبک زندان باید به عنوان آخرین راهکار استفاده شود.
وی از کاهش جمعیت کیفری به عنوان یکی از دغدغههای مهم رئیس سازمان زندانها یاد کرد و گفت: باید علل این امر در سطح جامعه، دستگاه قضایی و زندانها با کار کارشناسی و علمی احصاء شود که تفکر و باور تمامی مسئولان ارشد قضایی کشور و استان همسو با این سیاست است اما باید راهکارهای اجرایی با چنین نشستهایی البته در سطوح کارشناسی مختلف برگزار و نتایج کاربردی اجرایی شود.
فتحی با اشاره به چند وجهی بودن علل افزایش جمعیت کیفری بیان کرد: تا زمانی که عزم همگانی و همت آحاد مختلف جامعه، نهادهای مدنی و دستگاههای دولتی مرتبط با موضوع نباشد نمیتوان کاری در خور توجه کرد و این کار به تنهایی از عهده قوه قضائیه و سازمان زندانها خارج است چرا که در برخی موارد این بار دیگر دستگاهها است که به این شکل بر دوش قوه قضائیه و سازمان زندانها گذاشته میشود.
مدیرکل زندانهای استان اردبیل زندانسازی و افزایش فضای زندانها را چاره کار ندانست و افزود: بسترسازی فرهنگی، کاهش عناوین مجرمانه، بازنگری در برخی قوانین حقوقی، پویایی اقتصادی و ثبات بازار، کاهش بیکاری و امنیت پایدار شغلی، روانی و اجتماعی از مسائلی است که با کاهش جمعیت کیفری میتوانند رابطه مستقیم داشته باشند.
فتحی از کسب رتبه نخست ادارهکل زندانهای استان اردبیل در اشتغال و اعطاء مرخصی به زندانیان در سطح زندانهای کشور اظهار داشت: توجه جدی به سیاست فراسازمانی کاهش جمعیت کیفری توسط همه آحاد مردم، خیران و همه مسئولان در جامعه امری ضروری است.
انتهای پیام/ف