به گزارش
حوزه احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، 221 دانشجوی دانشگاه صنعتی شریف با انتشار نامهای از اعضای شورای نگهبان درخواست کردند تا بدون در نظر گرفتن برخی وابستگیها و جایگاههای افراد و تنها با معیار قانون احراز صلاحیتها را انجام دهند.
در ابتدای این نامه آمده است: متأسفانه روند بررسی صلاحیتها در هیئتهای اجرایی به خوبی پیش نرفت و برخلاف آن چه که باید انجام میشد، این نهادها به جای احراز صلاحیت داوطلبان، تنها به استعلامهای مراجع چهارگانه اکتفا کرده و در برخی موارد حتی این استعلامها به وضوح نادیده گرفته شده بود.
در ادامه این نامه تأکید شده است: برخی از افراد که نظرات خلاف قانون آنها در فتنه 88 علیه نظام جمهوری اسلامی به صورت صوت و تصویر و یا در روزنامهها موجود است و یا کسانی که در برخی از پروندههای فساد مالی محکومیت دارند در کمال تعجب تأیید صلاحیت شده بودند. ثبت نام فلهای برخی از احزاب که از قبل نیز احتمال رد صلاحیتشان بالا بود این نگرانی را تقویت میکرد که دستهایی پنهان در برخی احزاب تلاش داشتند با فشرده کردن فرآیند بررسی صلاحیت افراد، دقت هیأت های نظارتی و شورای نگهبان را کم کنند تا اشخاصی که اعتقاد و وفاداری مندرج در قانون را به نظام اسلامی ندارند به رقابتهای انتخاباتی وارد شوند که البته تا به اینجا با قاطعیت شورای نگهبان این اتفاق نیفتاده است.
این دانشجویان با تأکید براینکه عملکرد نهادهای اجرایی در بررسی صلاحیتها به گونه ای بود که تمام بار رد صلاحیت ها و هزینه آن بر دوش شورای نگهبان نهاده شد، اعلام کردند: در این جا ما دانشجویان از مواضع قاطع و محکم دبیر آن شورا در بررسی صلاحیتهای نامزدهای انتخابات دو مجلس خبرگان و شورای اسلامی حمایت میکنیم.
دانشجویان شریف با بیان اینکه از همه فقها و حقوقدانان آن نهاد حساس درخواست میکنیم که به دور از فشارهای سیاسی و مطابق قانون نامزدهایی را تأیید کنند که انطباق ویژگیهای مندرج در قانون اساسی بر آنها برای شورا اثبات شده باشد، اعلام کردند: کسانی که این خصوصیات در آنها احراز نشد از رقابتهای انتخابات حذف شوند. فشارهای تبلیغاتی و فضاسازیهای شدید نباید باعث شود تا این وظیفه خطیر قربانی مصلحت سنجیهای نابجا شود و دوباره شاهد مجالسی باشیم که خود منبع توطئه و فتنه آفرینی در کشور باشد.
این دانشجویان در نامه خود از اعضای شورای نگهبان درخواست کردند تا بدون در نظر گرفتن برخی وابستگیها و جایگاههای افراد و تنها با معیار قانون احراز صلاحیتها را انجام دهند و بیان کردند: کسانی که در فضای عمومی کشور به وضوح سخنان صریح امام (ره) را تحریف و نظارت استصوابی را در انظار عمومی خدشه دار میکنند و سخنان دوپهلو و خلاف قانونشان موجب تضعیف جایگاه نهادهای قانونی میشود هیچ صلاحیتی برای ورود به انتخابات ندارند.
این نامه با تأکید بر اینکه رایزنیها و فشارها بر شورای نگهبان از سوی دولت و نهادهای دیگر نباید شورای نگهبان را از وظیفه اصلی خود باز بدارد، خاطرنشان کردند: چرا در شرایطی که حتی به اذعان رئیس جمهور در سخنرانی اخیرشان ، مشکل اصلی کشور اقتصاد، بیکاری و تورم است بخش قابل ملاحظهای از توان دولت صرف تأیید صلاحیت افرادی شده است که در شرایط عادلانه شانسی برای عبور از غربال شورای نگهبان ندارند.
در ادامه این نامه آمده است: فقهای شورای نگهبان همانگونه که تا به امروز مشاهده شده، همه نامزدهای انتخابات خبرگان را به یک چشم نگاه کنند و در برهه تأیید صلاحیتهای انتخابات خبرگان نباید افراد خاصی با استفاده از مکانیزم های فراقانونی به این انتخابات راه پیدا کنند.
این نامه میافزاید: انجام وظیفه سنگین انقلابی که بردوش اعضای شورای نگهبان نهاده شده، امانتی است از جانب خدای متعال که باید هرچه بهتر این امانت ادا شود. به جار و جنجالهای ساختگی برخی جناحها و صاحبان ثروت اعتنایی نکنید چرا که به فرموده امام علی (ع) باید محبوبترین کارها نزدتان امورى باشند که با حق و عدالت موافقتر و با رضایت توده مردم هماهنگ تر است. چرا که خشم توده مردم، خشنودى خواص را بىاثر مىسازد و ناخشنودى خاصان با رضایت عموم، جبران پذیراست.
دانشجویان شریف در پایان این نامه توفیق خداوند متعال را برای همه اعضای شورای نگهبان در پاسداری از امانت جمهوری اسلامی و حدود آن خواستار شدند و خاطرنشان کردند: بار دیگر حمایت صریح و قاطع دانشجویان انقلابی را از تصمیمات شجاعانه آن نهاد گرانسنگ اعلام میکنیم. باشد تا از وقوع نابهنجاریهای سیاسی در کشور جلوگیری کنید.
انتهای پیام/