به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از همدان؛ محمد نظر پور با اشاره به
اینکه 340 واحد پرورش گاو شیری صنعتی با ظرفیت 24 هزار رأس در استان فعال
است افزود: سالانه 370 هزار تن شیر در کشور تولید میشود که استان همدان در
این زمینه رتبه نهم تولید شیر خام در کشور را دارد.
وی با بیان
اینکه از این مقدار شیر تولید شده 184 هزار تن آن در استان مصرف میشود
ادامه داد: 190 هزار تن آن به صورت مازاد بر مصرف به دیگر استانهای کشور
صادر میشود.
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی همدان تصریح
کرد: 97 درصد از تولید شیر خام استان از دامهای سنگین و 3 درصد آن از
دامهای سبک تولید میشود.
نظرپور سرانه مصرف شیر در استان را 152 کیلوگرم در سال عنوان کرد.
وی
تصریح کرد: با توجه به وجود ظرفیتهای پرورش دامهای سنگین در استان
همدان، این استان از نظر تولید شیر و گوشت یکی از استانهای غنی در سطح
کشور است و باید برنامهای برای افزایش سرانه مصرف فرآوردههای گوشتی و
لبنی در استان ایجاد شود.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد
کشاورزی همدان با اشاره به اینکه 370 هزار راس گاو و گوساله اصیل و بومی در
استان پرورش می یابند ادامه داد یک میلیون و 400 هزار رأس گوسفند و 300
هزار راس بز و بزغاله نیز در استان وجود دارد که ظرفیتی بالا در تولید
محصولات گوشتی و لبنی در استان فراهم کرده است.
نظر پور افزود:
استان همدان یکی از استان های مطرح در تولید علوفه های مرغوب کشور است و
همین مزیت استان همدان را از نظر تولید گوشت و شیر در سطح بالایی قرار داده
است.
وی همچنین وجود کارخانجات فرآوری لبنی را یکی از برنامه های
مهم استان دانست و گفت: استان همدان بیشترین کارخانجات فرآوری شیر را در
کشور دارد و این مراکز ظرفیت جذب شیر خام استان را دارا هستند.
معاون
بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان همدان با اشاره به اینکه شیر
تولیدی در استان همدان برای مصارف سایر لبنیات استفاده میشود، اظهار کرد:
تولید شیر در استان روند رو به رشد داشته و سالانه چهار درصد افزایش دارد.
استان همدان در زمینه تولید شیر رتبه نهم را در کشور دارد، همچنین 3.4 درصد شیر کشور در این استان تولید میشود.
انتهای پیام/ف