به گزارش خبرنگار
گروه اجتماعي باشگاه خبرنگاران جوان، مواد مخدر يا همان مواد افيوني كه به عامه از آن سخن گفته مي شود به يك ترس هميشگي در ميان خانواده ها تبديل شده است، ترسي كه در روح و ذهن پدر و مادرها رخنه كرده تا نكند پاره تنشان به آن مبتلا و در گرداب مواد فرو بروند اما متاسفانه با تلاش مسولين مربوطه در اين حوزه همچنان ميل استفاده از مواد مخدر در ميان برخي جوانان وجود دارد و روز به روز نيز افزايش ميابد.
مواد مخدري كه نوع آن از گذشته تا به امروز در حال تغيير است يا به نوعي همراه با پيشرفت تكنولوژي اين مواد نيز مدرن و مدرن تر مي شوند تا از قافله پيشرفت جا نمانند، از ترياك تا گل ،كراك و هرويين و حال امروز نیز خبرهايي مبني بر ورود هرويين چيني توسط چشم بادامي ها به كشور به گوش مي رسد.
**هروئین چینی همان کراک ایرانی است؟!هروئین چینی ماده مخدر جدیدی که این روزها با نام های مختلف در بین دستان توزیع کنندگان مواد جابه جا و بين معتادان توزيع مي شود.
چيني ها اكنون پس از كپي كردن هر آنچه كه به ذهنشان خطور مي كرد به سراغ كپي كردن مواد مخدر آن هم از نوع هرويين روي آورده اند.
كپي از هر وسيله و يا ماده اي كه به طور قطع برايشان بسيار ارزان قيمت تر از قيمت حقيقي آن شي براي مصرف كننده تمام مي شود شيوه ي فعالييت چشم بادامي ها است، و در اين بين هستند افرادي كه بر اساس عادت به دنبال خريد ارزان قيمت آن هم به هر طريقي هستند غافل از اینکه همان شی یا ماده مصرفی در خانواده اگر نامرغوب باشد می تواند هم از لحاظ اقتصادی و هم از لحاظ روحی به آنها ضربه وارد کند ،حالا با يك حساب سرانگشتي مي توان به نتيجه اي بزرگ و أساسي برسيم چرا كه مواد مخدر به خودي خود داراي عواقب خطرناكي هستند اما واي به روزي كه همان مواد مخدر ناخالصي هايي افزوده شود.
به گفته ي برخي كارشناسان هرويين چيني همان کراک است اما قاچاقچيان مواد مخدر با زيركي تمام و با توجه به اينكه مضرات كراك براي مصرف كنندگان مشخص شده است از اين رو نام اين ماده مخدر را تغيير داده و روانه بازار كردند.
**هرويين چيني ورژن جديدي از مواد مخدرهروئین چینی در واقع ترکیبی از شیشه و هروئین و همان کراک ایرانی است که مخلوطی از شیشه و هروئین را تشکیل میدهد.
ذبیح الله حسینی نژاد داروساز و مسئول جامعه پزشکان ری درباره واردات هروئین چینی گفت: در واقع انحصار بازار ما را چینی ها گرفتند، آنها روی آوردند به بازار هروئین، که حتی در بازار اعتیاد هم، آن را تصاحب کنند.
حسین نژاد در ادامه عنوان داشت: افراد معتاد دنبال توجیه هستند و به دنبال چیز دیگری میگردند و برای اینکه بازار را قبضه کنند یک موضوع جدیدی را مطرح میکنند. مثل راحت مصرف کردن، غلظت بالا، و بسته بندی جدید، باعث ترغیب و تشویق و توزیع بهتر با قیمت پایین در دست فرد معتاد میشود. اعتیاد جهت خود را عوض میکند ،هروئین چینی جای شیشه را گرفته است.
وی تاکید کرد: هزینهای که به کشور ما واردمیشود چند برابر هزینه جنگ تحمیلی است. با این تفاوت که جوان در آن زمان جان خود را برای جبهه هزینه میکرد و این جوان خود را به تباهی میکشاند و برای این امر حرفی برای گفتن ندارد صدمات روحی که به خانواده و دوستان و جامعه وارد میکند قابل مقایسه با دوران جنگ نیست.
حسین نژاد ادامه داد: اگر مواد وارداتی که به صورت تزریقی به سهولت و آسانی به دست فرد معتاد میرسد، فرد معتاد را با مقبولیت بیشتری به سمت این مواد میکشاند . اگر به شکل خوراکی و به شکل کشیدن این کار انجام می شد عوارضش کمتر بود ولی حالا تکرار سرنگها و اشتراک آن هم باعث به وجود آمدن عوارض چند برابر شده است. که در واقع میتوان گفت حدود ۷۰ درصد معتادان به سمت هروئین جدید کشیده مي شوند.
به گفته یوسف دولتی، مدیرعامل مرکز اقامتی ترک اعتیاد مهراندیشان آفاق، در حال حاضر تزریق "هروئین چینی” که از مشتقات شیمیایی شیشه است و به راحتی در آب حل میشود، شیوع بسیار بالایی پیدا کرده است.
**هروئین چینی وجود دارد يا نه؟اما و اگر هاي بسياري درخصوص ورود و يا عدم ورود هرويين چيني در كشور وجود دارد و در تازه ترين اخبار اينگونه كه به گوش ميرسد چيني ها ورود اين مواد وا به جد تكذيب كرده اند.
معاون کاهش تقاضا و مشارکت های مردمی ستاد مبارزه با موادمخدر با اشاره به برخی شایعات مبنی وجود هروئین چینی در کشور افزود: اعلام وجود هروئین چینی در کشور فقط بازی کردن برخی قاچاقچیان با بازار موادمخدر است چون قیمت مواد افزایش یافته قاچاقچیان با یکسری مواد و نام ها سعی می کنند جای خودشان را در بازار باز کنند.
وی تصریح کرد: ما گزارشی مبنی بر ورود هروئین چینی در کشور نداریم و این موضوع نیز باعث حساسیت سفیر چین در ایران شده و ما این موضوع را تائید نمی کنیم.
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر نيز در خصوص تزریق شیشه و ورود هروئین چینی به بازار، ضمن رد هرگونه گزارش مکتوب در این خصوص گفت: مطرح شدن موضوع هروئین چینی در رسانهها باعث اعتراض سفیر کشور چین در ایران شد و این درحالی بود که هیچ گزارش مکتوبی در این خصوص به دست ما نرسیده است.
**سقوط معتادان به ورطه نابوديانواع مخدرها، هر چقدر دوز آنها بالا برود، میزان تخریب بیشتر میشود که این یکی از مضرات مواد مخدر است ، مخدرها به گونهای هستند که اگر کنترل بر مصرف مدیریت نشود قطعا با بالا رفتن دوز مصرف، معتاد به ورطه سقوط و نابودی کشانده میشود و به همین دلیل ویژگی و خاصیت مخدر، سوء مدیریت در میزان مصرف و بالا رفتن میزان آن میشود، که فرد معتاد به تدریج متوجه سقوط و نابودی خویش در دام اعتیاد میشود.
جعفر باي جامعه شناس در خصوص مصرف مواد مخدر گفت: درجه تخریب در فرد معتاد بیشتر است، قیمت آن ضربه اقتصادی مهلکی وارد میکند، اقتصاد خانواده معتاد را تحت تاثیر قرار میدهد و به تبع آن اقتصاد جامعه هم بیتاثیر نیست.
وی افزود:از لحاظ بعد اجتماعی، فردی که کراک ایرانی یا همان هروئین وارداتی مصرف می کند، منفور و مغلوب و به انزوای کامل کشیده می شود، یعنی کارایی خود را به عنوان یک عنصر اجتماعی از دست می دهد، به گونهای به حاشیه رانده شده و کاملا تبدیل به یک مصرف کننده بی خاصیت میشود و از یک انسان مولد، تبدیل به یک انسان مصرف کننده مرگ میشود.
بای اظهار داشت: مخفی شدن ، پنهانی بودن مصرف مواد مخدر وارداتی و . . .باعث شده تا آمار دقیقی از میزان مصرف و تعداد مصرف به علت زیر زمینی شدن این پدیده وجود نداشته باشد و همین امر موجب شده که هر روز آمارافراد معتاد در کشور افزوده شود و این یک معضل اجتماعی است.
وی همچنین در ادامه تاکید کرد: اگر بتوانیم روش مبارزه با مواد مخدر را با علنی سازی و نظارت کنترل کنیم و نگذاریم زیر زمینی شود، چون سازمان یافته و پنهان از چشم ما میشود و آمار شفاف و روشنی نداریم که به لحاظ علمی راه درمانی برای آن بیابیم ، بهتر است ما برای مبارزه با مواد مخدر از یافتههای تحقیقات میدانی و پژوهشها استفاده کنیم.
بهتر است باور کنیم که مصرف مواد مخدر در هر نوع و به هر روشي هم روح هم جسم و هم شخصیت اجتماعی ما را از بین می برد كه اي كاش هرچه زود تر مصرف آن ريشه كن شود.
انتهای پیام/