تحقیقات نشان داده است که پدران مبتلا به بیماری افسردگی بیشتر امکان دارد که صاحب نوزادان نارس شوند.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، افسرده بودن در دوران بارداری و قبل از آن در مادر یا پدر ممکن است منجر به تولد نوزاد نارس شود. بسیاری از افراد بر این باورند که برای به دنیا آمدن نوزادی سالم تنها سلامتی فیزیکی مادر و جنین اهمیت دارد، در صورتی که برای داشتن نوزادی سالم سلامت روحی و فیزیکی والدین و نه تنها مادر در دوران بارداری و قبل از آن مهم و ضروری است.

تحقیقی جدید نشان داده است که آرامش روانی پدران تاثیر چشمگیری بر سلامت سیستم ایمنی کودک دارد.

مطالعه‌ای که پرونده پزشکی و پیشینه سلامتی والدین در 350000 تولد را در سوئد مورد بررسی قرار داد نشان داد که سابقه افسردگی در پدر یا مادر در دوران بارداری با خطر تولد نوزاد نارس به شدت مرتبط است.

علاوه بر این،‌ نوزادانی که به علت افسردگی پدر یا مادر در دوران بارداری تولدی نارس دارند بیشتر امکان دارد که در دوران زندگی به بیماری‌ها، معایب و اختلالات فراوان مبتلا شوند.

نتایج مطالعاتی از این دست نشان داد که افسردگی پدران و مادران باید در دوران بارداری و قبل از آن بررسی شود و مشکلات سلامتی ذهنی و عاطفی والدین در این دوران تحت نظر گرفته شود.

طبق گزارش مرکز بهداشت استکهلم،‌ از آنجا که مردان کمتر امکان دارد که هنگام بروز مشکلات سلامتی به خصوص سلامت روانی یا عاطفی خود این موضوع را با دیگران و یا پزشک در میان بگذارد،‌ خطر ابتلا به افسردگی در آن‌ها بیشتر از مادران است. به همین دلیل، بهتر است مردانی که از افسردگی رنج می‌برند دست کم در دوران بارداری و قبل از آن اقداماتی پیشگیرانه در این خصوص انجام دهند و در صورت نیاز به پزشک مراجعه کنند تا از این طریق سلامت کودکان خود را در زمان تولد تضمین کنند.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.