به گزارش خبرنگار
باشگاه شبانه باشگاه خبرنگاران جوان، خودتان را برای شنیدن اخبار سیمان برقی آماده کنید. محققان دانشگاه نبراسکا در حال ساختن نوعی سیمان رسانا هستند که حتی در شدیدترین طوفانهای زمستانی با استفاده از نیروی برق، برف و یخ را از روی خود پاک میکند. این سیمانِ ضدِ زمستانی از 80 درصد قیر معمولی و 20 درصد ذرات کربن و تراشههای فولاد تشکیلشده است. به گفتهی نشنال جئوگرافیک این سیمان با جریان برق کافی خود را به دمای 40 درجه میرساند. این دما برای آبکردن برف و یخ مناسب است اما آسیبی به انسان نمیرساند.
ایدهی سیمان رسانا چند دهه است که وجود دارد بهگونهای که در طراحی آزمایشیِ «توآن» در اوایل سال 2000 یکی از پلهای نبراسکا با این روش در فصل زمستان تمیز نگهداشته شد.
با این شرایط پس چرا ما هنوز برای کنار زدن برفها از پارو استفاده میکنیم؟ در جواب این سؤال یکی از متخصصان از هزینههای ساخت سخن میگوید. برای حل مشکل هزینه، «توآن» از پسماندهای صنایع زغالسنگ و فولاد در ساخت سیمان خود استفاده میکند و بدین طریق هزینهی تولید را تا 60 درصد کاهش میدهد و بهمحض نصب هزینهی گرم کردن سیمان از بهکارگیری نمک و مواد شیمیایی کمتر خواهد بود. ازآنجاییکه استفاده از این سیمان در کل جادهها بسیار گران است، میتوان از آن در تقاطعهای پرتردد، جادههای ورودی و دیگر نقاط استراتژیک استفاده کرد.
انتهای پیام/