معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص کشت محصولات تراریخته ، گفت: اگر کشت این محصول بر اساس مجوز رسمی و در کمیته مربوطه که آثار مثبت و منفی آن بررسی شود، با کشت آن موافقم و حتما از آن استقبال میکنیم.
وی تاکید کرد: کمیته مربوطه راجعبه کشت محصولات تراریخته حتماً آثار مثبت و منفی آن را بررسی میکند و قطعاً نظرات علمی طرفداران محیطزیست و همچنین بهداشت در آن لحاظ میشود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی بیان داشت: متأسفانه هنوز در زمینه کشت محصولات فراریخته حاضر به تعامل ملی نیستیم، بطوری که عدهای مخالف و عدهای موافق هستند و این مسئله با تندروی حل نمیشود.
کشاورز بیان داشت: دنیا به این مسئله رسیده است و در خیلی از کشورها، حتی در کشورهایی که معترضانی نسبت به محصولات کشاورزی تراریخته وجود دارد، این محصول کشت میشود.
وی تأکید کرد: البته طبق مقررات و کنوانسیون بینالمللی واردات هر نوع محصول تراریختهای باید برچسب داشته باشد و مصرفکننده از نوع محصولی که مصرف میکند، مطلع باشد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در پاسخ به سوال دیگر مبنی بر مباحث اخیر در مورد برنجهای آلوده و برنجهای وارداتی و بهخصوص برنجهای هندی اظهار داشت: برنج سفید پوستکنده بهطور اصولی و در شرایط متعارف بیش از دو سال قابلیت ماندگاری خوب ندارد.
خوداتکایی 70 درصدی در تولید دانههای روغنی تا افق 1404 معاون وزیر جهاد کشاورزی، در رابطه با بذر کلزا، اظهار داشت: در سالهای قبل برای تأمین بذر دچار نابسامانی بودیم، بهطوریکه بذر نامناسب تولید محصول ما را تهدید میکرد. کشاورز با اشاره به اینکه اصلاح بذر حداقل 3 سال کار مستمر میطلبد، بیان داشت: در حال حاضر بذر کلزا با تنوع بسیار در دسترس کشاورزان قرار دارد و در این راستا از مشاوران داخلی و خارجی و شرکتهای پیشرفته خارجی، کمک گرفتهایم. وی با بیان اینکه با برنامههای آموزشی برای کشاورزان، دانش کشاورزان برای تولید کلزا افزایش یافته است، گفت: پیشبینی میشود تولید کلزا ظرف 2 سال آینده رونق خوبی داشته باشد. معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: پیشبینی میشود در بهار سال آینده 140 هزار تن کلزا تولید شود و باتوجه به اینکه تولید کلزا در زمینه افزایش عملکرد برخی محصولات کشاورزی و همچنین پایداری تولید محصولات کشاورزی بسیار اثرگذار است، باید به آن توجه شود. کشاورز با اشاره به اینکه کشت کلزا حدود 15 درصد موجب افزایش عملکرد محصول در هکتار میشود، گفت: توجه به کشت دانههای روغنی ازجمله کلزا و سایر دانههای روغنی دستور حکومتی است و در رابطه با آن تکلیف شده و مسئولیت داریم. وی تصریح کرد: مشکلات تولید دانههای روغنی را بهخوبی میدانیم، اما با این وجود برنامهریزی شده تا 10 سال آینده وابستگی به واردات دانههای روغنی کاهش یابد. معاون وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: پیشبینی ما این است که در یک برنامه 10 ساله، با در نظر گرفتن افزایش جمعیت، خوداتکایی در تولید این محصول از 6 درصد کنونی به 7 درصد افزایش یابد. کشاورز همچنین در مورد معرفی گروههای علوفهای جدید بیان داشت: این اقدام وزارتخانه با کمک معاونتهای زراعت و دام انجام میشود و هدف هم افزایش تولید شیر بهعلت نقش اساسی آن در سلامت است. وی بیان داشت: با معرفی گروههای علوفهای جدید ازجمله گیاهی به نام لوپن و سایر گروههای علوفهای در صدد هستیم تا تولید شیر را افزایش دهیم.