به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ به نقل از رویترز، وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد: یک فروند ناو جنگی نیروی دریایی این کشور در عملیاتی که با هدف به چالش کشیدن تلاشها برای محدود کردن آزادی دریانوردی صورت گرفته، به یک جزیره مورد ادعای چین و 2 کشور دیگر در دریای جنوبی چین، نزدیک شده است.
"جف دیویس،" سخنگوی پنتاگون، تاکید کرد: در زمانی که ناو جنگی "یو اس اس کورتیس ویلبر" به نزدیکی این جزیره رسیده بود، هیچ یک از کشتیهای ارتش چین در این منطقه حضور نداشته است.
وی در ادامه تصریح کرد: این عملیات تلاشهای صورت گرفته از سوی چین، تایوان و ویتنام برای محدود کردن آزادی دریانوردی در منطقه را به چالش کشیده است.
جف دیویس گفت: آمریکا هیچ موضعی در قبال رقابتهای مربوط به ادعاهای ارضی ندارد. پیش از انجام این عملیات به هیچ یک از کشورهای مدعی اعلام قبلی نشده بود چرا که این اقدام مطابق با روند عادی ما و قوانین بین المللی بوده است.
این عملیات در شرایطی انجام شده است که کنگره از دولت اوباما خواسته بود تا عملیات مشابه اکتبر را ادامه دهد. کمیته خدمات مسلح سنای آمریکا نیز از اوباما به خاطر تاخیر انداختن در گشت زنیهای دریایی در دریای جنوبی چین انتقاد کرده است.
نیروی دریایی آمریکا در ماه اکتبر نیز عملیات مشابهی را انجام داده بود و ناوشکن لاسن را به نزدیکی جزایر مورد ادعای چین در دریای جنوبی چین اعزام کرده بود. این اقدام با واکنش شدید چین روبرو شده است.
چین ادعای مالکیت 90 درصد دریای جنوبی چین را مطرح کرده و سعی نموده است تا با ساخت جزایر مصنوعی این ادعای خود را تقویت بخشد. فیلیپین، تایوان، مالزی، برونئی و ویتنام نیز ادعای مالکیت بخشی از این دریا را مطرح کردهاند.
انتهای پیام/