وی اظهار داشت: در مواردی که طعم و مزه میوه تغییر کند و طعم نامطبوعی داشته باشد احتمال باقی ماندن سموم دفع آفات نباتی وجود دارد که توصیه به مصرف نکردن میوه می شود؛ اما اگر مقدار باقی مانده سموم در حد ناچیز باشد معمولا طعم میوه و سبزی تغییر نمی کند و میوه قابل مصرف است.
رئیس مرکز تحقیقات سم شناسی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: اینکه در مدت مشخص فقط از یک نوع میوه استفاده شود توصیه نمی شود و بهتر است مصرف میوه و سبزیجات به صورت متنوع باشد برای مثال فرد در مدت پنج روز از پنج نوع میوه متفاوت مصرف کند.
بلالی افزود: تنوع در مصرف میوه و سبزیجات خواص و مزایای متعددی دارد از جمله ویتامین های مختلف به بدن انسان است.
وی گفت: در صورت وجود باقی مانده سموم دفع آفات نباتی در میوه و سبزیجات ، تنوع در مصرف موجب می شود این مقادیر مضر به میزان جزیی وارد بدن شود.
رئیس مرکز تحقیقات سم شناسی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: استفاده از سم دفع آفات نباتی برای انواع میوه ها متفاوت است.
بلالی ابراز داشت: مصرف میوه آلوده در دراز مدت ممکن عوارض نامطلوبی بر سلامتی انسان داشته باشد.
وی ادامه داد: بنابراین توصیه ما این است از انجا که میوه و سبزیجات ممکن است دارای آلودگی میکروبی ، قارچی یا انگلی باشند، قبل از مصرف خوب شسته و ضد عفونی شوند و در صورت تنوع در مصرف میوه و سبزیجات در صورتی که طعم نامطلوبی نداشته باشند برای مصرف جای نگرانی وجود ندارد.
رئیس مرکز تحقیقات سم شناسی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: در حال حاضر با تلاش و پیگیری وزارت بهداشت، تجهیزات و امکانات پایش و اندازه گیری میزان باقی مانده سموم دفع آفات نباتی در میوه و سبزیجات قبل از ورود به بازار فراهم شده است.
وی اظهار داشت: در حالی که 50 نوع سم به صورت قانونی وارد کشور می شود در الویت قرار دادن برنامه ای مدون برای پایش سموم دفع آفات نباتی و گسترش استفاده از سموم کنترل شده در کشاورزی ضرورت دارد.
رئیس مرکز تحقیقات سم شناسی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه باقی مانده سموم دفع آفات نباتی سلامت انسان را به مخاطره می اندازد، اظهار داشت: باقی مانده سموم در میوه و سبزیجات یک مشکل جهانی است و راهکار آن سختگیری در نحو مصرف سموم کشاورزی و انجام آزمایش های متعدد در این زمینه است.
بلالی ادامه داد: ما باید تحقیقات بیشتری در این زمینه انجام دهیم و آزمایش و پایش باقی مانده سموم دفع افات نباتی مغفول مانده است.
وی با اشاره به اینکه سموم فسفردار آلی جزو سموم بسیار خطرناک شناخته شده اند که مصرف بیش از حد این سموم، مسمومیت های حاد و در نهایت مرگ را در پی دارد، ابراز داشت: برای نخستین بار سموم فسفردار آلی در کشور آلمان ساخته شده است.
انتهای پیام/ز