به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، از حق که نگذریم به هر حال دختری که با در یک زندگی جدید با فردی جدید میگذارد تربیت شده یک" مادر" با الگوی رفتاری 20 ساله است و به خاطر همین تربیت عمیق که سالهاست در وجودش ریشه گرفته ممکن است اشتباهاتی را در زندگی مشترک مرتکب شود، هر چند که این اشتباهات و رفتارها عددی نیست اما به هر حال با عکس العملهای غیرقابل پیش بینی ممکن است از طریق همسرش مواجه شود که این رفتارهای ناراحت کننده عمیقا ریشه دو رفتارها و برخورداری پس از ازدواج زن نسبت به همسرش دارد.
هرقدر هم درمورد تفاوت های خانم ها و آقایان بگوییم، کم گفته ایم. گاهی حتی ساده ترین رفتارهای این دو جنس که می خواهند با آرامش زیر یک سقف زندگی کنند، زمینه را برای جنگ های زن و شوهری فراهم می کند.
حمیدرضا رحمانی مشاوره خانواده در گفتو گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران گفت: بزرگترین و مهمترین اشتباهی که زنها مرتکب میشوند بهانه گیری است که علت آن عدم آگاهی از نقش جنسیتی خودشان است. زن و مرد در زندگی مشترک نقش هایی مختص به خودشان دارند که عدم آگاهی و شناخت از این نقشها منجر به بروز مشکلات بسیار رایج جامعه امروز است.
خانمها، حواستان به جایگاه اصلی تان باشد
در روزگاری که در آن به سر میبریم بسیاری از زنان تمایل دارند نقشهای مردانه را داشته باشند و یا به عبارتی ساده" پایشان را از گلیم خود درازتر میکنند" و در رفتارها و کارهای همسرشان دخالت میکنند به طوری که نقش مرد را بدون به نقش زنانگی و اصلی خود پیوند میزنند.
رحمانی تصریح کرد: زمانی که زن به سمت نقشهای جنسیتی مردانه میروند طبیعتاً مردها نیز به سمت نقشهای جنسیتی زنانه کشیده میشوند و در نهایت این عمل، خانواده کار کرد خود را از دست داده و دچار اختلال می شود، اما هیچ کدام اطلاعی ندارند مشکلی که در زندگی امروز برایشان پیش آمده ریشه در کجا دارد.
مدیریت زندگی مشترک یا مدیریت بانک؟
بسیاری از زنان تصور میکنند وضعیت اقتصادی و مدیریت آن ربط زیادی به همسرشان ندارد وخودشان را در دخالت در این موضوع آزاد میبینند. خصوصا اگر همسرشان کارمند هم باشد آنجاست که حتی فیش حقوقی او را هم کنترل می کنند اما خدا نیاورد روزی را که برای شوهر خود پول تو جیبی هم تعیین کنند.
رحمانی در مورد دخالت زنان در امور اقتصادی و مالی زندگی مشترک نیز گفت: بررسی امور اتقصادی خانواده امری کاملا مرانه است و در صورتی که زن بخواهد در بخش اقتصادی خانواده تسلط پیدا کند فشار زیاد ناخواسته ای به خودشان وارد می کنند چرا که این نقش مرانه باروحیه شان سازگاری ندارد و این آسیب تا حدی است که زن زیبایی ذاتی خودش را از دست میدهد که این عامل مخربه بروز خلاءهایی در وجود مرد میشود تا جایی که در جهت پر کردن این خلاءها از هر راهی وارد عمل شود.
با صدای بلند حرف نزنید!
یکی از بزرگترین اشتباهاتی که ما زنها در مقابل آقایان انجام میدهیم این است که با صدای بلند فکر میکنیم. همین اتفاق باعث میشود که یک مرد در جلسه مشاوره بهراحتی بگوید: "از اینکه همسرم دهانش را باز میکنه و هرچی توی سرش میگذره را با صدای بلند بیرون میریزه بدم میاد" یا اینکه این موضوع را بهعنوان یکی از اصلیترین مشکلاتی که با همسرش دارد، مطرح کند: "میدونید چه چیزی من را خیلی عصبانی میکنه؟ وقتی زنها از یکیک مراحل حل مشکل با صدای بلند میگذرند. تمام کارهایی که باید آن روز انجام بدهند را لیست میکنند. این باعث میشه از اتاق فرار کنم."
مشکل تفاوتهایی است که بین مردها و زنها وجود دارد. مردها "راهحل مدار" و زنها "فرایند مدار" هستند. زنها یکیک مراحل تفکر خود را با صدای بلند طی میکنند. ممکن است زنها حتی متوجه نباشند که چنین رفتاری میکنند.
برای همسرتان مادری نکنید
هیچ زندگی مشترکی بی مشکل نیست چرا که در طول یک زندگی هم مرد و هم زن در طول سالیان دراز و با بالا رفتن سن خود با تغییرات زیاد ناخواستهای در خلق و خوی خود مواجه خواهند شد. اما بهتر است هنگام مواجهه با یک مشکل چه کوچک و چه بزرگ اعتماد به شریک زندگی از بین برده شود.
حمیدرضا رحمانی در این باره نیز بیان کرد: هم مرد و هم زن با شریک زندگی خود باید به گونهای رفتار کنند که از همسرشان همان رفتار را توقع دارند، خصوصاًزنان نباید بیش از حد در امور همسرشان دخالت کنند چرا که یک مرد پس از ازدواج به خود می قبولاند که دیگر شخصی مثل مادرش در کنارش نیست که مثل گذشته و دوران مجردی و حتی کودکی در همه امورش دارای وظیفه باشد و طبعتاً از همسرش هم این توقع را خواهد داشت که به جای وی تصمیم گیری نکند و اصطلاحاً برایش «مادری» نکند یعنی مدام امور روزانه مثل، صبحانه خوردن، غذا خوردن، پرداخت قبوض و خصوصاً تلفن زدن هنگام رسیدن به محل کار را به وی یادآوری نکنند، چرا که بی حافظه و فراموشکار بودن مردان فرضی زنانه است که ممکن است خطر آفرین باشند.
مردان در ذهنشان فکر می کنند
رحمانی افزود: گاهی تعبیرهای خودمان را از صحبتهای یک مرد واقعیت میدانیم ولی در اصل این طور نیست مثلا اگر یک مرد خسته است به این معنا نیست که حوصله تو را ندارد بلکه واقعا خسته است، وقتی میگوید من هنوز گرسنهام به این معنا نیست که دست پخت تو را دوست ندارد بلکه یعنی هنوز سیر نشده است.
اگر مردی میگوید پول ندارد به این معنا نیست که میخواهد به شما کم بدهد و برای خانوادهاش خرج کند بلکه یعنی پول ندارد. یعنی اگر یک مردی حرفی میزند ما زنان حرفهای او را تعبیر میکنیم و باورمان هم این است که آن تعبیرها واقعی بوده و منظورش همین تعبیرهای ماست و نه آنچه واقعا خودش میگوید.
توصیه همه مشاوران و روان شناسان خانواده عمدتاً این خواهد بود که زنان در جهت تغییر رفتار خود بکوشند یعنی اگر واقعا به ادامه زندگی مشترک خود علاقه دارند هر چه سریعتر و مؤکداً مطابق میل همسر خود رفتارهایشان را تغییر بدهند.
رحمانی خاطرنشان کرد: بهتر است زنان از دخالت در امور و انجام کارهایی که همسرشان به تنهای میتواند انجام دهد پرهیز کنند مثلا یک فرد بی فکر و بی خیال با وی رفتار نکنند بلکه با تصحیح رفتار و عملکرد خود به همسرشان تلقین کنند که وي تنها فرد مورد اطمینان آنها در زندگی مشترک است و تکیه گاه اصلی آنها نیز در این زندگی فقط قدرتمند بودن همسرشان است.
گزارش از فرزانه فدوی
انتهای پیام/
ميگن يك زن آلماني از شب تا صبح با شوهرش حرف زد تا ثابت كنه زنها كم حرف مي زنند!!