محققان دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی با تشخیص، استخراج و آنالیز مقادیر اندک داروهای ضدسرطان در نمونه‌های زیستی، گامی موثر در جهت بهبود عملکرد آنها برداشتند.

علی مهدی‌نیا دانشیار پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی در گفتگو با خبرنگار حوزه فن‌آوری‌های نوین  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان در توضیح طرح خود که توانایی پیش‌بینی مقادیر بسیار اندک داروهای ضد سرطان را در نمونه‌های زیستی می‌دهد،‌ گفت: تشخیص مقادیر اندک داروهای سرطان از نمونه‌های زیستی و استخراج آن‌ها کمک زیادی به درمان بیماران مبتلا به سرطان خواهد کرد. از این رو به کمک روشی کم‌هزینه، نانو الیاف کامپوزیت چارچوب‌های فلز- آلی/ پلیمر را تولید کردیم. 

وی مشخصه‌های نانو الیاف را بر شمرد: روش تولید این نانوالیاف، روش بسیار ساده و ارزان الکتروریسی است همچنین نسبت سطح به حجم بالا و انعطاف پذیری مطلوب در عامل دار کردن سطوح، از دیگر خواص شگفت‌انگیز این نانو الیاف هاست. 

وی افزود: نانو جاذب‌های الیافی از جنس چارچوب‌های فلز- آلی/ پلیمر با روش الکتروریسی سنتز شده است. با استفاده از این نانو جاذب‌ها می‌توان مقادیر بسیار کم داروهای آستروئیدی را در بافت‌های پیچیده بدون نیاز به دستگاه‌های پیشرفته اندازه گیری کرد. 

مهدی نیا در خصوص نتایج این روش خاطر نشان کرد: نتایج آزمونهای صورت گرفته و همچنین مقایسه عملکرد این روش با روش‌های مشابه حاکی از عملکرد بهتر این روش از لحاظ حد تشخیص اندازه‌گیری دارو و مصرف کمتر حلال‌های آلی و مواد جاذب است. 


انتهای پیام/ 
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.