شهبازپور یادآوری کرد: ترخینه در غرب کشور نوعی سوپ سنتی است که از تخمیر گندم خرد شده در دوغ حاوی ادویههای معطر و گیاهان بومی تهیه میشود.
وی افزود: گروهی از محققان دانشگاهی موفق به تولید ترخینه پروبیوتیک شده و مجوزهای لازم برای تولید تجاری آن را بدست آورده است.
این اختراع در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به ثبت رسیده و گواهینامه ثبت آن صادر شده است.
پروبیوتیکها میکروارگانسم های زنده و غیربیماری زایی هستند که وقتی در مقادیر کافی وارد بدن شوند تاثیرات مثبتی بر سلامت میزبان میگذارند.