به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از آسیا تایمز، معضل ساختگی بودن مرزهای ترکیه که سالها به فراموشی سپرده شده بود، بهتازگی بار دیگر مطرح شده است. دو قانونگذار روس در نامهای به کاخ کرملین خواستار فسخ «پیمان مسکو» معروف به «پیمان دوستی و برادری»، شدند. این پیمان مارچ 1921 (فروردین 1300)، میان حزب «بلشویک روسیه» و «مجلس ملی ترکیه» در آن زمان منعقد شد. همچنین «سرگئی شویگو،» وزیر دفاع روسیه، دوشنبه اعلام کرد روسیه یگانهای نیروی هوایی خود را در منطقه نظامی جنوبی این کشور برای سنجش توان دفاعیشان، به حالت آمادهباش در آورده است.
نگارنده گزارش در ادامه مینویسد: همزمانی ارسال نامهی درخواست قانونگذاران روس به کرملین و استقرار نیروهای نظامی این کشور در مناطق جنوبی، قابل تأمل است. مسلم است که روسیه قصد ندارد با ترکیه وارد جنگ شود. با این وجود، «رجب طیب اردوغان،» رئیسجمهور ترکیه، هفته گذشته برای چندمینبار تهدید کرد اگر لازم باشد ترکیه نیروهای نظامی خود را برای مبارزه با کُردها از مرزهای سوریه عبور داده و وارد خاک این کشور خواهد کرد.
از آنجایی که پیمان مسکو بدون حضور کشورهای قفقاز جنوبی به امضاء رسیده بود، ترکیه نگران ادعاهای آتی ارمنستان در خصوص شش ولایت ارمنی ترکیه بود لذا به درخواست دولت ترکیه این پیمان مجدداً ۱۳ اکتبر ۱۹۲۱ بین نمایندگان ارمنستان، آذربایجان و گرجستان در شهر قارص به انضمام تغییرات اندک و الحاقیههایی به امضاء رسید که به «عهدنامه قارص» معروف شد. طبق پیمان جدید قارص، مرز تازهای بین ترکیه با ارمنستان در ناحیه « آخوریان» و «رودخانه ارس» ترسیم شد و ترکیه اراضی بیشتری نسبت به معاهده مسکو در کرانه شمال غربی ارس به دست آورد.
انتهای پیام/