به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان؛
«ویتالی چورکین» نماینده روسیه پس از جلسه غیرعلنی شورای امنیت درباره وضعیت انسانی و معیشتی در سوریه با حضور در جمع خبرنگاران با اشاره به برگزاری جلسه فردا برای پیشبرد صلح سوریه در مونیخ از پیشنهاد آتشبس وزیر خارجه روسیه خبر داد ولی از ارائه جزئیات بیشتر خود داری کرد.
ویتالی چورکین همچنین گفت: برخی نمایندگان کشورهاى عضو شوراى امنیت با بهره جویی از شرایط بشردوستانه سوریه، قصد پیشبرد اهداف سیاسی خود را دارند و چنین ترفندی برای پیشبرد گفتگوهای صلح خام و مخرب است.
وی افزود: روسیه از دوره اول مذاکرات صلح، آتشبس بین نیروهای درگیر را خواستار بود، ولی نمایندگان بسیاری از کشورها، آتشبس بدون پیشبرد سیاسی را بی فایده مى خواندند.
نماینده روسیه تصریح کرد: به دنبال پیشبرد سیاسی، مذاکرات سیاسی آغاز شد و با ادامه درگیرهای نظامی، ناگهان موضع گروههای مخالف و کشورهای حامی آنها تغییر کرد و با پیش شرطهای غیرمنطقی در مذاکرات ژنو حاضر به گفتگو سازنده با استفان دی میستورا نشدند.
ویتالی چورکین تصریح کرد: در اواخر سال 2011 میلادی روسیه شرایط بحرانی غیرنظامیان در لیبی پس از بمبارانهای ناتو را مطرح کرد که گستاخانه توسط نمایندههای کشورهای غربی رد شد.
وی افزود: ادعاهای کشورهای غربی درباره سوریه در تناقض کامل با گزارش هاى نماینده دبیرکل در امور پناهجویان بوده است.
نماینده روسیه از برگزاری قریب الوقوع این جلسه با حضور استفان اوبراین و نماینده دادگاه بینالمللی جنائی به منظور پیگیری مجدد آن پرونده و مقایسه آن با اتفاقت آخری در سوریه خبر داد.
بشار الجعفری نماینده سوریه نیز پس از آن با اشاره به بهره جوییهای سیاسی برخی از نمایندگان شورای امنیت از شرایط بشردوستانه کنونی در سوریه گفت: چنین ترفندی که تنها توسط برخی نمایندگان شورا دیده میشود، برای سرپوش گذاشتن به دخالتهای مستقیم آنها در حمایت، آموزش و مسلح کردن گروههای تروریستی موجود در اراضی سوریه است.
وی عربستان سعودی، قطر، ترکیه و فرانسه را به حمایت از تروریستها متهم کرد. نماینده سوریه گفت: با وجود تبلیغات پر حاشیه کشورهای غربی، بیش از هفتاد و پنج درصد از نیازهای معیشتی و کمکهای بشردوستانه در سوریه از سوى خود دولت تامین می شود.
بشار جعفری از گزارش نشدن کمکهای دولت سوریه از طریق دفتر هماهنگی امور بشردوستانه و حلال احمر سوریه به مردم گلایه کرد.
وی همچنین، نبود رسمیت و هماهنگی میان نمایندگان گروههای مخالف حاضر در گفتگوهای صلح سوریه را اصلیترین دلیل شکست مذاکرات خواند و گفت: وجود شکافهای عمیق در ساختار گفتگوهای صلح نیز یکی از دلایل شکست آن بود.
نماینده سوریه تصریح کرد: وزیر خارجه عربستان با تسلط کامل بر نمایندگان گروههای مخالف حاضر در ژنو، آنها را به ترک مذاکرات فرا خواند.
انتهای پیام/