شادی مددی، کارشناس تغذیه در گفتگو با خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گفت: گرسنگی باعث کاهش قند خون بدن میشود و قدرت یادگیری را پایین میآورد زنگ تفریح زمان مناسبی برای خوردن یک میان وعده مختصر است تا دانش آموز بتواند در کلاس بعدی تمرکز کافی را داشته باشد.
وی افزود: متاسفانه برخی از بوفههای مدارس خوراکیهای مناسبی در اختیار دانش آموزان قرار نمیدهند و والدین خود باید به فکر یک میان وعدهی مناسب برای فرزندشان باشند به عنوان مثال چیپس و پفک که جزو خوراکیهای مورد علاقهی کودکان میباشد به هیچ وجه توصیه نمیشود زیرا اسید چرب ترانس بالایی دارد و حاوی نمک بسیار است. پیشنهادی می شود که به جای استفاده از این گونه خوراکیها از ذرت بو دادهی خانگی کم نمک استفاده شود، که حاوی املاح معدنی و فیبر است.
وی ادامه داد: خوراکیهایی از قبیل شکلات و آبنبات که علاوه بر اسید چرب ترانس حاوی شکر و مواد قندی نیز میباشد با وجود انرژی فراوانی که به بدن میدهد از ارزش غذایی کمی برخوردار است و باعث پوسیدگی دندانها میشوند، توصیه میشود به جای این خوراکیها از کلوچه خانگی به همراه شیر و یا آب میوه طبیعی استفاده شود که سالم و مقویتر است.
وی در خصوص ساندویچهای سویس و کالباس گفت: فرآوردههای گوشتی این مواد مملو از نیترات است که در بدن تبدیل به مادهای به نام نیتروزآمین میشود که برای بدن مضر است توصیه میشود به جای اینگونه ساندویچها از ساندویچهای خانگی مثل مرغ، کوکو و.... به همراه سبزیجات تازه از قبیل کاهو،گوجه فرنگی استفاده شود و یا از ساندویج نان و پنیر به همراه گردو و سبزیجات استفاده شود.
میوه یکی دیگر از میان وعدههای مناسب است والدین میتوانند میوههایی با رنگهای مختلف را خرد کرده و به صورت سالاد میوه برای فرزندشان آماده کنند یا میتوانند از میوههای خشک استفاده کنند.
مددی اظهار داشت: استفاده از انجیر خشک و کشمش بههمراه مغزهای مختلف به صورت خام و بدون نمک، به دلیل وجود املاح معدنی از قبیل آهن، کلسیم، روی از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وی خاطر نشان کرد: بهتر است برای بهبود سلامت فرزندانمان آنها را متقاعد کنیم تا از مصرف مواد مضر خود داری کنند و این مسئله تنها با آموزش صحیح خانوادهها امکان پذیر است.
انتهای پیام/