این خبرگزاری پس از مذاکرات هسته ای و تبادل زندانیان ایران و آمریکا، این گفتگوها را تابوی دیگر خواند که میتواند شکسته شود.
در این گزارش آمده است: ایران یکی از 17 کشوری است که در نشست امروز جمعه برای برقراری صلح در سوریه حضور دارد. اما برای دولت اوباما، ایران مانند دیگر کشورهای حاضر در پای میز مذاکره نیست.
این گزارش با مطرح کردن ادعاهای بی اساس درباره حمایت از کشورمان از تروریسم، آمده است مقامات آمریکایی آماده همکاری نظامی با ایران، که حامی بشار اسد است، نیستند.
مقامات آمریکایی اصرار دارند حضور ایران در پای میز مذاکره به معنی "همکاری و تعامل" در زمینههای نظامی میان این دو کشور نیست.
گفتگوهای ژنو تاکنون ذاتا نظامی است و این اعضای هیئت آمریکایی را با مشکل مواجه میکند؛ زیرا آنها باید در مورد نقاط برقراری آتش بس، در امان ماندن معارضان سوری از حملات، تعیین نقض آتش بس و واکنشها به آن، با مقامات ایرانی روی نقشه بحث کنند.
در این گفتگوها ایران میتواند حرفی برای زدن داشته باشد و مانند بقیه حاضران، حق وتو را داراست.
جان کربی، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت:" برقراری توقف خصومتها نیازمند مشارکت کسانی است که درگیر جنگ هستند و این شامل ایران هم میشود؛ البته این به معنای همکاری و هماهنگی ما با ایران نیست."
وی در ادامه مدعی شد ایران با حمایت از اسد و حزب الله عامل بی ثباتی در منطقه است. کربی در عین حال گفت آمریکا معتقد است برای برقراری صلح، باید تمام ذینفعان از جمله معارضان مسلح و حامیان رژیم اسد باید حضور داشته باشند.
ایران همیشه سیاست مشخصی داشته و دارد و آنهم صلح درمنطقه و صلح جهانی است.