حسین طاهری کارشناس اقتصادی در گفتگو با
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص اجرای طرح خرید کالای ایرانی اظهار داشت: این طرح، برنامهای بدون مطالعه بوده و صرفا مسکنی برای خروج رکود از اقتصاد کشور بوده است، چرا که به سبب رکود کسبه بازار حاضرند اجناس خود را با سود کمتر از ۱۲ درصد به مردم وبه صورت اقساط به فروش رسانند.
وی با بیان اینکه این طرح باید برای کارهای ضروری مورد استفاده قرار گیرد، گفت: کارت اعتباری تنها برای کارهای ضروری همچون ازدواج، مسکن و... باید مورد استفاده قرار گیرد، چرا که اتخاذ چنین سیاستی تنها مسکنی بیاثر بر اقتصاد است.
طاهری تصریح کرد: طبق آمار، این طرح مورد استقبال اقشار آسیب پذیر و بازنشستگان هم قرار نگرفته، چرا که چنین سیاستی تنها موجب خروج کالاهای باقیمانده موجود در انبارها میشود و به همین خاطر لازم است در این مسئله تجدیدنظر شود.
*** تجویز کارت خرید اعتباری برای رونق بخشی اقتصاد
هادی حقشناس کارشناس اقتصادی در گفتگو با
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: کارت خرید اعتباری تنها یک برنامه کوتاه مدت و مسکن برای اقتصاد است، چرا که در چارچوب برنامههای اقتصادی و راهبردی اینگونه برنامهها وجود ندارد.
وی افزود: وام خرید 25 میلیونی خودرو و کارت خرید اعتباری از برنامههای فرعی اقتصادی دولت است که تنها در شرایط رکود تا حدودی به اقتصاد تحرک میبخشند.
حقشناس در ادامه یادآور شد: دولت برای از بین بردن موانع رکود باید بستری فراهم کند تا بنگاهها به سمت رونق حرکت کنند، زیرا اقتصاد نیاز به درمان اساسی دارد.
کارشناس اقتصادی تصریح کرد: این طرح تنها برنامه کوتاه مدت دولت است، در حالیکه اقتصاد برای تحرک و رونق نیازمند برنامه ریزی دقیق و بلندمدت است.
*** طرحی که به مقصد نرسیده درجا زد
در این میان حرفهای ضد و نقیضی در خصوص طرح کارت اعتباری مطرح است، به طوری که ابوذر ندیمی نایب رئیس اول کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با
خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار داشت: این طرح راهی برای کمک غیرمستقیم به تولیدکنندگان است که اجرا نشدن آن قانونی و درست نیست.
وی افزود: این طرح علاوه بر افزایش تقاضا و قدرت خرید مردم، موجب حمایت تولید داخل، خروج کالاهای باقیمانده در انبارها و ایجاد انگیزه در تولیدکنندگان میشود.
انتهای پیام/