یکی از راهکارهایی که برای حل معضل بیکاری از سوی مسئولان اعلام می‌شود، مقوله اعزام نیروی کار به خارج از کشور است.

به‌ گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، یکی از معضلات بزرگی که در طول سالیان گذشته عمدتا قشر جوان را با چالشی عمیق مواجه کرده است، موضوع بیکاری است. موضوعی که با توجه به اهمیت بالای آن برای جمعیت جویای کار کشور، می‌طلبد تدبیری جدی در مورد آن از سوی دولتمردان و مسئولان مرتبط، اندیشیده شود. البته با روی کار آمدن دولت‌ها وعده‌های خوش آب‌و‌رنگی پیرامون سروسامان دادن به وضعیت اشتغال و رفع بیکاری جوانان داده شده است؛ اما تاکنون هیچ‌ یک از آنها به ایستگاه تحقق نرسیده و تاکنون درهای بسته اشتغال با هیچ کلیدی باز نشده است.

یکی از برنامه‌هایی که در صورت فراهم شدن بسترهایش می‌تواند تا حدودی به حل وضعیت نابسامان اشتغال در کشور کمک کند، موضوع «اعزام نیروی کار به‌ خارج از کشور» است. مقوله‌ای که طی سال‌های اخیر و با توجه به افزایش معنادار نرخ بیکاری در کشور و برنامه‌ریزی‌های شکل گرفته از سوی وزارت کار و امور اجتماعی جهت اعزام نیروی کار مازاد به خارج از کشور، اهمیت بیشتری یافته است.  

سایه‌روشن

از سوی دیگر روزی نیست که نمایندگان ملت در بهارستان به نطق بپردازند و در بیان مشکلات حوزه انتخابیه خود، از رنج بیکاری جوانان و نبود شغل مناسب در نقاط مختلف کشور حرفی نزنند.

 
*برخی معایب اعزام نیروی کار 

در موضوع اعزام نیروی کار به خارج از کشور، دلایلی از قبیل ناتوانی و ضعف در سخن گفتن به زبان خارجی کشور کارفرمای مورد نظر، متفاوت بودن نحوه بهره‌گیری از مهارت‌ها در کشورهای مختلف و ناهم‌خوانی تخصص‌ها با خواسته‌های کشورهای خارجی و هم‌چنین گران‌تر بودن نیروی کار ایرانی نسبت به نیروی کار برخی کشورها مانند افغانستان، فیلیپین و پاکستان و عدم انعطاف‌پذیری لازم کارجویان ایرانی به لحاظ پذیرش هر شغلی در خارج از کشور و غیره، از جمله مشکلاتی است که در صورت اعزام نیرو به خارج از کشور برای کاهش نرخ  بیکاری، می‌توان به آن‌ها اشاره کرد.   
 

*پیشینه اعزام نیروی کار به آن‌ سوی مرزها

سایه‌روشن

اعزام هزاران نیروی کار ایرانی در دهه 60 به کشور ژاپن را شاید بتوان بزرگترین دستاورد بهره‌گیری از فرصت‌های شغلی خارجی در طول دهه‌های گذشته عنوان کرد که بعد از آن هیچ‌گاه میزان اعزام جویندگان کار و نیروهای ایرانی به آن‌سوی مرزها به‌ آن اندازه صورت نگرفت.


*اعزام نیرو به خارج در شرایط فعلی

در شرایطی که کشور وضعیت چندان مناسبی در زمینه اقتصادی ندارد، به‌نظر نمی‌رسد از راهکار «اعزام نیروی کار به خارج از کشور» برای طولانی مدت و به نوعی برچیدن پایه‌های بیکاری در سطح کشور استفاده شود، زیرا این اقدام تنها نتیجه‌ای مقطعی و کوتاه‌مدت به دنبال خواهد داشت. از سوی دیگر به‌ دلیل داشتن ظرفیت بالای نیروی انسانی در داخل کشور، می‌توان با برنامه‌ریزی مناسب و شناخت دقیق موقعیت‌های سرمایه‌گذاری، از این انرژی عظیم نیروی جوان و جویای‌ کار در جهت افزایش تولید و در نتیجه توسعه اشتغال و تا حدودی کاهش نرخ بیکاری در کشور بهره جست.


*برنامه‌ریزی وزارت کار برای اعزام نیروی کار به استرالیا، کره‌جنوبی و آلمان 

سایه‌روشن

چند روز قبل حسن کرباسی، رئیس انجمن صنفی کاریابی‌های بین المللی ایران درباره اعزام نیروی کار به خارج از کشور گفت: در دولت تدبیرو امید درصدد هستیم نیروی کار را به کشورهای استرالیا، کره جنوبی و آلمان که قطب‌های قوی اقتصادی هستند، اعزام کنیم. وی با اشاره به اینکه در حوزه کاریابی‌های خارجی باید کار به صورت گروهی انجام شود، گفت: هم‌ اکنون در شرایط پساتحریم می توان به رونق اعزام نیروی کار به خارج کشور امیدوار بود؛ لذا وزارت کار باید از فرصت حضور هیأت‌های خارجی در ایران استفاده کند و در این زمینه برنامه ریزی داشته باشد، هم‌چنین دستگاه‌ها را هماهنگ کند تا به سیاست روشنی در این زمینه دست یابند. کرباسی افزود: دولت یازدهم در تلاش است صدور جوانان شغلی را بعد از احراز گواهینامه شغلی انجام دهد.
 

*اعزام نیروی کار به خارج کشور؛ راهکار کوتاه‌مدت در توسعه اشتغال

یک عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان اینکه اعزام نیروی کار به خارج از کشور تنها برای کوتاه‌مدت در توسعه اشتغال موثر است، گفت: دولت انرژی اعزام نیروی کار به خارج از کشور را صرف توسعه تولید داخلی کند. وی در خصوص اظهارات رئیس انجمن صنفی کاریابی‌های بین‌المللی ایران درباره اعزام نیروی کار به قطب‌های اقتصادی دنیا، گفت: در شرایط فعلی با توجه به این‌که اداره جامعه به شکل مناسبی صورت نگرفته و اقتصاد کشور به شکل قابل قبولی نمی چرخد، می توان در کوتاه مدت با اعزام نیروی کار به خارج از کشور شرایط اشتغال را بهبود بخشید. این نماینده مجلس با تاکید بر این‌که هیچ موفقیتی در اعزام نیروی کار به خارج از کشور برای مقابله با بیکاری به دست نخواهد آمد، گفت: به طور حتم برای جلوگیری از افزایش بیکاری باید شرکت‌های پیمانکاری و با توان اقتصادی بالا با حضور در کشورهای خارجی اقدام به فعالیت‌های عمرانی و مشارکتی کنند؛ بنابراین این ظرفیت ها درحال حاضر در کشور وجود دارد اما سوء مدیریت‌ها مشکلاتی بسیاری به وجود آورده است. وی هم‌چنین تصریح کرد: البته برای رفع سوء مدیریت‌ها در داخل کشور در جهت اشتغال زایی باید بودجه بیشتری را به بخش عمرانی کشور اختصاص داد زیرا با توجه به بودجه موجود در صندوق توسعه ملی، نمی توان تسهیلات قابل قبولی را به توسعه عمرانی کشور اختصاص داد؛ هم‌چنین می‌توان با قطع یارانه افراد پردرآمد جامعه، پول حاصل از این موضوع  را به ارائه  تسهیلات قرض‌الحسنه به مردم اختصاص داد.


سایه‌روشن

حال خیل عظیم جوانان جویای کار که پس از اخذ مدارک تحصیلی آموزش‌ عالی برای یافتن شغلی مناسب به این در و آن در می‌زنند، چشم به اقدامات عملی مسئولان در دولت دوخته‌اند تا با فراهم شدن شرایط مطلوب برای ساماندهی وضعیت اشتغال از سوی متولیان انجمن‌های کاریابی وزارت کار و رفاه اجتماعی، به کابوس بیکاری آنان پایان داده شود.
 


انتهای پیام/

گزارش از: وحید امیدی‌موحد
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۷ ۰۶ اسفند ۱۳۹۴
بخدا 4 ساله که بیکارم دیگه کلافه شدم به هر دری میزنم نمیشه ، 32 سالم شده و هنوز مجردم مدرکمو به چه سختی تو دانشگاه دولتی گرفتم ، به چه سختی که تو مرز افغانستان خدمت سربازیمو تموم کردم به امیدی حالا داغونه داغونم . یکی کمک کنه .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۳ ۰۶ اسفند ۱۳۹۴
اگر دانشجو ها واقعا تخصص داشته باشن می تونن هم تو ایران اشتقال داشته باشن...هم خارج از کشور
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۸ ۰۶ اسفند ۱۳۹۴
باسلام دست پنجه تمام مسولای اداره کاردرنکنه بااین وضعیت کارتومملکت ماس اینافقط به فکرخودشونن .اتوبوس رانی تهران بی ارتی خط یک تا ده حدودسه هزارپرسنل عامل فروش بلیت وعامل کنتربلیت دارههیچ کدام نه بیمه دارن نه طبق وزارت کاربهشون حقوق میدن نه باکارگری قراردادمیدن شکایتم میکنی میگن برای ماکارنکرده ازاداره کارنه بازرسی میاد رسیدگی کنه میری شکایتم کنی بازرس نمیفرستن این کشورفقط مال ایناس
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۱ ۰۶ اسفند ۱۳۹۴
با سلام راهکار و خودم به مسئولین نشون میدم که حداقل نیمی از بیکاری ریشه کن بشه آقای مسوول اگ برای یک بار هم شده کارکنان و بیمه شدگان محترم که بیست سال سابقه دارن و بازنشسته کنید البته با حقوق کامل بازنشستگی اونوقت خواهید دید همه جا پر میشه از تبلیغات استخدام.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۱ ۰۶ اسفند ۱۳۹۴
ببین جوونای مملکت ما چقد خوار شدن که حالا شما میشینید براشون تصمیم میگیرید ک از وطنشان بیرونشان کنید تا حالا از ترفند اعتیاد حالا هم از این طریق میخاید جوونا را خفه خون کنید. باشگاه خبرنگاران جوان به حرمت تمام جوانهای ایرانی و به احترام نام جوانی که پسوند باشگاهتان هست لطفا این نظر را پخش کن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۳ ۰۶ اسفند ۱۳۹۴
واقعا جای تاسف داره آقای وزیر به جای اعزام جوانان وطن به خارج از کشور بهتر نیست کمی خلاقیت به خرج دهید؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۳ ۰۶ اسفند ۱۳۹۴
خودشون و چند شغله ها برن کنار راه رو برای جووان ها هموار کنند و بذارنشون سر کار
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۹ ۰۶ اسفند ۱۳۹۴
با سلام چرا نیروبه خارج از کشور برود
آقای نوبخت رئیسی محترم سازمان مدیریت وبرنامه ریزی بازنشسته های ادارات را که کارمی کنند ویا یک سال تمدید می شوند لغو همکاری نماید ونیروی جدید با حقوق معادل نصف حقوق افرادی که بازنشسته شده ودر حال حاضر کارمی کند بدهد تازه این نیرو با توان بالا وسواد بیشتر ومدرک بالاتروارد می شوند ونیروهای بازنشسته فقط تجربه دارند وهرچه خلاقیت ونوآوری داشتند انجام داده اند
Germany
ناشناس
۱۰:۳۶ ۰۶ اسفند ۱۳۹۴
ما که ربات نیستیم که بزنمون به برق شروع به کار کنیم حاضر م تو وطن خودم خاک بخورم ولی در کشور نامسلمان دشمن زندگی نکنم و هرجارد میشم به چشم بیگانه نگام نکنند
به جای این طرح های من درآوردی اقتصاد تولید محور و اشتغال زا را دنبال کنید از شما درخواست پیام من را بذارید
China
ناشناس
۰۹:۳۸ ۰۶ اسفند ۱۳۹۴
امیدوارم هر برنامه ای که برای اشتغال جوانان دارند ، سریع انجام دهند....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۲ ۰۶ اسفند ۱۳۹۴
مردم ایران را یواش یواش از ایران بیرون میکنن مملکت میمونه واقازادها//اول انقلاب اقا زاده ها کوچیک بودن هالا ماشا... بزرگ شدن وخرجشان زیاده//مردم برن و اونا بمونن
آخرین اخبار