مدیركل دامپزشكی خوزستان گفت: 25 كانون بیماری تب برفكی در استان شناسایی شد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، مصطفی كناركوهی با اعلام این خبر بیان کرد: برای مایه کوبی دام ها 500 دوز واکسن و 9 میلیارد ریال و به منظور پاكسازی كامل این كانون ها از بیماری تب برفکی نیاز است.

وی بیماری تب برفكی را یكی از مهم ترین بیماری های جمعیت دامی نشخواركنندگان به ویژه گاو و گوساله عنوان نمود و اظهار داشت: وضعیت در خوزستان بهبود پیدا كرده اما برای مایه كوبی دام ها و جلوگیری از شیوع این بیماری در فصل آینده از هم اكنون باید اقدام نماییم.
کنارکوهی خاطرنشان کرد: 30 درصد از واكسن مورد نیاز با همكاری استان و 30 درصد نیز از طریق مركز تامین شد و مایه كوبی دام ها صورت گرفت و تا حدودی توانستیم از شیوع این بیماری در خوزستان جلوگیری كنیم.

این مقام مسئول اظهار داشت: بارندگی مناسب و پربار شدن مراتع باعث هجوم آوردن عشایر 9 استان كشور به خوزستان شد كه آلوده بودن دام های این عشایر عامل افزایش بار میكروبی و درگیر شدن دام های استان شد.

مدیركل دامپزشكی خوزستان افزود: از شمال خوزستان و مسیر ایذه بیش از 80 درصد دام های عشایری مبتلا به این بیماری شده و سد ایمنی را شكسته اند و استقرار عشایر اصفهان در غیزانیه باعث شیوع بیماری تا محدوده شهرستان اهواز نیز شده است.

مصطفی کنارکوهی با بیان اینكه تامین واكسن و مایه كوبی به صورت رایگان انجام می شود، بیان داشت: با توجه به گزارش احتمالی وقوع بیماری در برخی مناطق كشور این اداره كل به صورت ضربتی و با برنامه ریزی هدفمند اقدام به مایه كوبی بیش از 30 هزار راس گاو و گوساله و بیش از 20 هزار راس دام سبك در یك پروسه زمانی حدود 15 روزه با بكارگیری گروه های بخش دولتی و خصوصی ضد این بیماری كرد و این عملیات همچنان ادامه دارد.

هم اكنون بیماری در دامداری ها و بیش تر مناطق عشایری تحت كنترل بوده و هرگونه تلفات كانونی و یا گزارش احتمالی بیماری پیگیری و رصد می شود.

بر اساس این گزارش، دامپزشكی خوزستان از مهر امسال نسبت به تامین واكسن و خطر شیوع تب برفكی و تهدید 400 هزار راس دام سنگین خوزستان هشدار داده بود.

بیماری تب برفكی یك بیماری عفونی و گاهی كشنده، بسیار واگیردار و مشترك بین انسان و حیوان است كه به عنوان طاعون برای صنعت دامداری محسوب می شود. 

كنترل بیماری منوط به مایه كوبی، مراقبت شدید نقل و انتقال حیوانات، قرنطینه كردن، اعمال محدودیت در خرید و فروش و گاهی معدوم كردن دام ها است.


انتهای پیام/ی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.