مدیرعامل شرکت بورس کالای ایران گفت: بورس کالای ایران مرجع قیمت‌گذاری کالاهای اساسی در منطقه و یکی از گزینه‌های اولویت‌دار تولیدکنندگان برای تأمین مالی است.

آرام********بورس کالای ایران مرجع قیمت‌گذاری در منطقه استبه گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، حامد سلطانی‌نژاد در نشست خبری صبح امروز که در ساختمان کالای بورس برگزار شد افزود: بورس کالا یک پدیده جدید در اقتصاد است که در کشورهای پیشرفته بسیار مورد توجه قرار گرفته است.

وی در ادامه از فضای کسب و کار، شاخص‌های بازار اهم اقدامات و برنامه‌های آتی که نمونه‌ای از عملکرد در سال 94 است خبر داد و عنوان کرد: در فضای کسب و کار تداوم ثبات نسبی در بازار ارز، کاهش نرخ تورم 16.3 درصد در 12 ماه مبتنی بر دی ماه سال 93 به 13.2 درصد در دوره مشابه سال 94 کاهش شدید درآمدهای نفتی کشور و کاهش سرمایه‌گذاری عمرانی است.

وی در ادامه از فعالیت‌ها در حوزه بازار فیزیکی خبر داد و عنوان کرد: انجام معاملات  گواهی سپرده کالایی ذرت با حجم تقریبی 190 هزار تن و ارزشی با 132 میلیارد ریال، شناسایی و پذیرش 19 انبار در استان کرمان، برای محصول جو و 26 انبار در استان خوزستان برای محصولات ذرت دانه‌ای، راه‌اندازی سامانه الکترونیکی صدورگواهی سپرده کالای شناسایی و دریافت کد بورسی برای بیش از 7 هزار کشاورز نمونه‌ای از فعالیت های بازار فیزیکی است.

وی در ادامه از پذیرش 100 مجوز جدید فعالیت‌های کارگزاری در حوزه عملکرد و نظارت خبر داد و تصریح کرد: پذیرش چهار کالای جدید، پذیرش 64 کالای مشابه در بازار اصلی و 29 کالا در شرکت در بازار فرعی، تدوین استاندارد ملی سیستم‌های انبارداری ویژگی‌های تجهیزات انبار نمونه‌ای از آنهاست.

سلطانی نژاد از تقویت رینگ صادراتی با همکاری بانک های خارجی و داخلی خبر داد و با بیان اینکه با تقویت این بازار تسویه معاملات بورس کال با ارزهای خارجی انجام خواهد شد افزود: پیش بینی می شود که با این کار حجم خریداران خارجی با رینگ صادراتی افزایش یابد.

وی افزود: راه اندازی قرارداد آتی ارز در شورای عالی بورس به تصویب رسیده و منتظر اعلام نظر بانک مرکزی در این خصوص هستیم به طوری که باید مشخص شود آیا این قرارداد پس از یکسان سازی نرخ ارز اجرایی خواهد شد یا خیر و با اعلام آمادگی بانک مرکزی، این بازار قابلیت راه اندازی دارد.

این مقام مسئول در بازار سرمایه ای ایران در پاسخ به این سوال که به نظر می رسد بورس تهران نیز برنامه ای برای راه اندازی بازار مشتقات ارزی دارد بالاخره این بازار در بورس کالا یا در بورس تهران عملیاتی خواهد شد، اظهار داشت: این تصمیم یعنی اینکه در کجا بازار مشتقات ارزی راه اندازی شود، از جنس سیاست گذاری است.

وی گفت: اما در مصوبات کمیته فقهی، بورس ارز یک نوع کالا در نظر گرفته شده و این در حالی است که بورس کالا زیرساخت های لازم را مهیا کرده و ظرف یک هفته پس از اعلام از سوی بانک مرکزی می توانیم آن را راه اندازی کنیم. 

مدیرعامل بورس کالای ایران یکی از برنامه های بورس کالا را انجام آنلاین معاملات قرارداد آتی سکه اعلام کرد و افزود: تاکنون دو شرکت مجوز انجام این کار را از سازمان بورس دریافت کردند و دو تا سه شرکت دیگر باقی مانده اند و به سمت ۲۴ در هفت کردن معاملات قرارداد آتی سکه پیش خواهیم رفت. همچنین در بازار مشتقه ارز نیز همین برنامه پیاده سازی خواهد شد.

وی گفت: در صدد هستیم که بورس کالا را به عنوان یک مرجع قیمت گذاری کالاهای اساسی بشناسیم تا با این کار بسیاری از تجار برای قیمت گذاری و تامین نیازها از بورس کالا استفاده کنند. کشف نرخ کالاهای اساسی را براساس مکانیزم عرضه و تقاضا اجرایی خواهیم کرد.

سلطانی نژاد درباره پرونده خروج پتروشیمی ها از بورس گفت: با جمع بندی که با بورس و مجلس به آن رسیده ایم، سیاست، تضعیف بورس کالا نیست بلکه تقویت آن است. همه بورس های کالایی سیر تکاملی شان از بازار فیزیکی به سمت بازار مالی بوده است. از مبانی تشکیل بازار مالی قوی داشتن بازار نقدی قوی است و به نظر نمی رسد که کسی بخواهد بورس کالا را تضعیف کند.

مدیرعامل بورس کالای ایران از برنامه تشکیل صندوق های طلا و محصولات کشاورزی برای رفع دغدغه های صنایع پایین دستی خبر داد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا بورس کالا برنامه ای برای فعالیت در حوزه مسکن دارد یا خیر افزود: اینگونه نیست که بورس کالا بخواهد معاملاتی در زمینه آپارتمان انجام دهد و هیچ برنامه ای برای ورود به این موضوع نداریم اما بورس کالایی محمل خوبی برای اوراقی که پشتوانه آن به بخش مسکن اهدا شده یا اوراق مبتنی بر دین برای فروش محصولات می تواند باشد و قصد داریم که این موضوع را نهایی کنیم.

سلطانی نژاد ادامه داد: در حوزه مسکن وام هایی که باقی مانده و راکد شده می تواند به اوراق دین مبتنی بر مسکن در بورس کالا تبدیل شود.

مدیرعامل بورس کالای ایران درباره برنامه بورس کالا به منظور فروش اموال مازاد بانک ها در این بورس گفت: مشغول بازاریابی برای املاک و مستغلات مازاد بانک ها هستیم. اگر تا پایان سال برنامه فروش اموال مازاد بانک ها اجرایی نشود قطعا در سال ۹۵ عملیاتی خواهد شد.


انتهای پیام/




اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار