به گزارش خبرنگار حوزه دنیای ورزش گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان و به نقل از نیویورکر، ابتهاج متولد شهر میپل وود در ایالت نیوجرسی است، پدر او پلیس مبارزه با مواد مخدر و مادرش آموزگار بود. ابتهاج که در رشتههای سافت بال، تنیس، والیبال و دو و میدانی نیز مهارت دارد، اعلام کرده است: "در خانواده ما، حق انتخاب برای ورزش وجود ندارد. تنها حق انتخاب نوع ورزش وجود دارد. اعتقاد خانواده ما این است که ورزش موجب میشود 4 دختر و 1 پسر خانواده ما بتوانند به راحتی با تبعیض نژادی مقابله کنند."
مادر ابتهاج نیز در این رابطه گفت: "ما آفریقایی-آمریکایی هستیم و مسلمان. من یک آموزگار هستم و به خوبی میدانم که برای بچهها بسیار مهم است که بخشی از جامعه باشند و این ورزش است که به یاری آنها میآید."
زمانی که ابتهاج 12 ساله بود، او و مادرش از کنار یک دبیرستان محلی عبور میکردند که از پنجره کافه تریا دیدند دانش آموزان مشغول انجام ورزشی ناآشنا هستند.
مادر ابتهاج در ادامه عنوان کرد: نمیدانستم چه ورزشی بود، اما نوع پوشش آنها برایم جالب بود. دختران لباسهایی کاملا پوشیده به تن داشتند و موهایشان نیز پوشیده بود. آن ورزش شمشیر بازی بود و ابتهاج در سن 13 سالگی شروع به انجام شمشیر بازی کرد.
ابتهاج دیدگاهش نسبت به این مسئله چنین است: در مورد علاقهام نسبت به این رشته ورزشی مطمئن نبودم. برای من هدف گذاری بسیار مهم است. ابتهاج توانست با تیم دبیرستان خود 2 بار به مقام قهرمانی برسد. گرچه او همچنان با مشکل عدم پذیرش از سوی مردم رو به رو بود.
ابتهاج اضافه کرد: زمانی که من کم سن و سال بودم، شمشیر بازی ورزشی برای سفید پوستان نیوجرسی به شمار میرفت، افراد زیادی شبیه به من نبودند. هنگامی که من در تورنمنتهای داخلی شرکت میکردم، اغلب اظهار نظرهایی راجع به من میشد، از جمله: سیاه پوست بودن، مسلمان بودن. واقعا برایم آزار دهنده بود.
مادر ابتهاج با یادآوری حادثه 11 سپتامبر اعلام کرد: بچهها واقعا اذیت شدند. مردم در کوچه و خیابان بر سر من فریاد میزدند.
ابتهاج در بخش دیگری از صحبتهایش اعلام کرد: من نمیتوانم شبها به دیدن دوستانم بروم و یا تا دیر وقت بیرون باشم. لحظات بسیار دشواری را تجربه میکنیم.
تنشها زمانی بیشتر شد که دونالد ترامپ اعلام کرد: باید ورود مسلمانان به آمریکا با محدودیت جدی رو به رو شود. 2 روز پس از سخنرانی ترامپ، ابتهاج در صفحه شخصی خود اظهار داشت که هرگز اجازه ندهید سوء برداشت یک شخصی از نژاد، جنسیت و یا مذهب شما، مانع از دستیابی شما به اهدافتان شود. در دیدار ماه فوریه اوباما با انجمن اسلامی بالتیمور، ابتهاج به همراه چند تن از مسلمانان آمریکا حضور داشت.
ابتهاج در رابطه با پیش داوریها و تبعیضاتی که مسلمانان با آنها دست و پنجه نرم میکنند، صحبت کرد و رئیس جمهور آمریکا نیز به دقت به صحبتهای او گوش داد. اوباما در سخنرانی خود به نقش مسلمانان در موفقیتهای کشور آمریکا اشاره کرد و از چندین ورزشکار آمریکایی مسلمان نام برد.
وی افزود: در المپیک ریو، یکی از آمریکاییها که پرچمدار خواهد بود، کسی نیست جز قهرمان محجبه شمشیر بازی، یعنی ابتهاج محمد.
من در حضور همه حضار از او میخواهم که با گردن آویز طلا به میهن باز گردد.
انتهای پیام/