به گزارش
گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از "بی بی سی": اتحادیه اروپا در نظر دارد تا با ارائه طرحی در نشست بروکسل برای بستن مسیر بالکان، از ورود هرچه بیشتر مهاجران به اروپا جلوگیری کند.
این طرح آنکارا را وادار خواهد کرد تا مهاجران اقتصادی را باز پس گیرد، سایر کشورهای اروپایی در عوض به ترکیه 3.3 میلیارد دلار کمک مالی ارسال خواهد کرد. سال گذشته بیش از یک میلیون مهاجر غیرقانونی از مسیر دریایی وارد ترکیه و سپس یونان شدند.
بسیاری از این مهاجران تلاش می کنند با گذر از یونان به کشورهای اروپایی شمالی برسند؛ اما در حال حاضر هشت کشور اروپایی کنترل مرزهای خود را افزایش داده اند.
با بسته شدن مرزهای مقدونیه، کرواسی، مجارستان و اسلوونی، 13 هزار پناهجو در مرزهای شمالی یونان به دام افتاده اند و نمی توانند به کشورهای مورد نظر خود مهاجرت کند.
مرگ 25 نفر پناهجو در روز یکشنبه این هفته، بار دیگر این بحران را به سایر کشورهای جهان یادآور شد.
اعضای اتحادیه اروپا در زمینه واکنش به این بحران اتفاق نظر ندارند، چراکه تعدادی از کشورهای اروپایی پذیرنده مهاجران با مشکلاتی در این زمینه مواجه شده اند.
انتظار می رود اتحادیه اروپا در نشست بروکسل از ترکیه درخواست کند تا هزاران مهاجر اقتصادی را باز پس گیرد. در عوض این اتحادیه بخش دیگری از پناهجویان فعلی ترکیه را در سایر کشورهای اروپا پذیرش خواهد کرد.
اتحادیه اروپا 6 ماه پیش اعلام کرده بود 160 هزار پناهجو را از یونان و ایتالیا خارج خواهد کرد؛ اما با مخالفت تعدادی از اعضای آن این وعده تاکنون اجرایی نشده است.
یکی از موضوعات احتمالی مورد بحث، قابلیت سفر آزاد در میان کشورهای عضو اتحادیه اروپا است. در حال حاضر از 26 کشور عضو این طرح، هشت کشور به شکل موقت کنترل مرزی را آغاز کرده اند.
یک عضو یونانی پارلمان اروپا در مصاحبه ای اظهار کرد: "پذیرفتن یک میلیون پناهجو برای منطقهای 500 میلیون نفری چندان دشوار نیست؛ اما هیچ همبستگی وجود ندارد، هیچ احترامی به قوانین بین المللی وجود ندارد."
انتهای پیام/