سد و آتشکده شیان در نزدیکی شهرستان اسلام آبادغرب در کنار یکدیگر دو عنصر جذاب گردشگری هستند، که چشم اندازهای طبیعی و جلوه های کهن تاریخ تمدن ایران را رقم زده است.

به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه ؛ در يكی از زيستگاه های نزديك سد شيان، يك آتشكده متعلق به اواخر دوران اشكانی و اوايل ساسانی از نشانه های الهه آناهيتا وجود دارد، وجود این آتشكده‌ در پشت سد شيان نشان می دهد که اين مكان از اواخر دوره اشكانی تا دوره ساسانی محل پرستش سه الهه آناهيتا، ميترا و اهورامزدا بوده است.
 این آتشكده 5/14 در 5/14 متر مربع است که با استفاده از لاشه سنگ و ملات گچ ساخته شده، این چهارتاقی همانند سایر چهارتاقی های هم عصر خود از چهار پایه مکعب مستطیل جدا از هم تشکیل شده که در زمان خود تاقهایی از دو سو آنها را به یکدیگر مرتبط کرده و گنبدی مدور اجزاء این مجموعه را به هم پیوند می داده است.
در محل تلاقی اجزاء داخلی این پایه ها ، گوشه هایی به طول و عرض متوسط 70 سانتیمتر ایجاد شده که در سطوح بالاتر ، در داخل آنها گوشواره پایه گنبد قرار گرفته و در داخل فضای چهارتاقی ، سکو و تعدادی پایه گچی با تزئینات قاشقی و صندوقچه های گچی وجود دارد. 
اين آتشكده كه يكي از آتشكده‌های بزرگ و كامل‌ كشور است دارای گچ‌بریهای منحصر به فردی است .
باستان شناسان علت‌ شكل‌گيری سايت‌های باستانی و زيست‌گاه‌های مختلف در اين منطقه را وجود سراب شيان می دانند.
اين آتشکده پس از كشف، به منظور حفاظت با 400 تن ماسه پوشانده شده و اكنون در وضعيت ثابتی قرار دارد.
این آتشکده در سه کیلومتری روستای قلعه شیان از توابع دهستان شیان ، بخش حمیل در شهرستان اسلام آباد غرب واقع شده است.

انتهای پیام/
برچسب ها: کرمانشاه ، شیان ، آتشکده ، سه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.