به سراغ خانم قافله باشی رفتیم که سالهاست پخت و پز شیرینی خانگی و فروش آن با زندگی اوعجین شده است.
به گفته این بانوی هنرمند استفاده از موادی چون پسته سبز قزوین، بادام، قند، عسل، گردو، نارگیل، فندق، هل، زعفران و گلاب به شیرینی های سنتی عطر و طعم دلپذیری می دهد.
* 35 نوع شیرینی سنتی در قزوین
خانم قافله باشی می گوید : باقلوای لوزی و پیچ، نان نخودی، نارگیلی، برنجی، چایی، ولیعهدی، اتابکی، چرخی، قندی، پادرازی و بادامی از جمله شیرینی های سنتی قزوین هستند.
به گفته این بانوی هنرمند ، گل سر سبد همه این شیرینی ها، باقلوای پیچ و لوزی است که رنگ، ظرافت، طعم و کیفیت بی نظیری دارد .
*کمرنگ شدن شیرینی پزی در خانه ها
خانم قافله باشی می گوید از زمان قدیم به یاد دارم که خانواده ها به همراه همسایه و فامیل دور هم جمع می شدند و هرکدام قسمتی از کار را به عهده می گرفتند.
به گفته این هنرمند انتقال تجربیات یکدیگر، صله رحم، تقسیم وظایف، تعاون و همکاری ارمغان وصف ناپذیر این سنت است و شیرینی این کار ظریف را دو چندان می کند.
خانم قافله باشی گفت : اما این روزها به دلیل مدرن شدن زندگی و بالا رفتن هزینه و زیاد شدن مراکز خرید شیرینی سنتی پخت و پز شیرینی ها در منازل کمرنگ شده است .
* معرفی و توسعه این سنت دیرینه در کشور
مدیر کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین گفت : تنوع شیرینی های قزوین باعث شده است تا قزوین کاندید شهر خلاق شود .
به گفته حضرتیها ، تا کنون رشت به خاطر تنوع در خوراکی ها و اصفهان با داشتن صنایع دستی به عنوان شهر های خلاق معرفی شده اند .
حضرتی ها می گوید: برای آشنایی گردشگران ، در برخی اماکن تاریخی غرفه شیرینی های سنتی راه اندازی شده است.
اگر شما در بهار طبیعت عید نوروز سری به قزوین زدید حتما کامتان را با شیرینی ها ی سنتی دیار مینودری شیرین کنید .
انتهای پیام/