به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان ، حجت الاسلام حبیب رضا ارزانی، ، در نشست پایان سال خود با خبرنگاران اظهار کرد: اکنون ماه یازدهم فعالیت بنده در این مسند است و در این حوزه فعالیت هایی را از ابتدا پیش بینی کرده بودیم که ترسیم افق 1404 ما بسیار مهم بود.
وی افزود: کارهای مهمی نیز در این زمینه انجام شده بود و به این نتیجه رسیدیم که از هنرمندان عرصه های مختلف نظرات کارشناسی را جمع آوری کنیم و امیدواریم تا پایان خرداد بتوانیم چشم انداز نهایی را تدوین کنیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان تصریح کرد: در بحث فرهنگ با دو مقوله تهاجم فرهنگی و جنگ نرم مواجه هستیم که هر دو زیرکانه انجام می شود و به همین دلیل برنامه ریزی برای آن باید هوشمند و زیرکانه باشد و اگر برنامه مدونی نداشته باشیم و وضع موجود را نشناسیم نمی توانیم به اهداف از پیش تعیین شده خود برسیم.
وی ادامه داد: اگر ما اعتقاد داریم که تمدن تغییر یافته است، تدین ما نیز که در اصول یکی است باید در الگوهای خود تغییر کند و این را باید به دغدغه برای خود خود تبدیل کنیم.
حجت الاسلام ارزانی بیان کرد: عشق به سنت و ارزشهای ملی و مذهبی شرط لازم است اما شرط کافی نیست که نیاز مند برنامه ریزی دقیق و منسجم دارد.
وی ابراز داشت: در حوزه فرهنگ از ابزارهای غیر رقابتی نباید استفاده کنیم و گاهی می بینیم دشمن برای مقابله با ما از عرصه های مختلف استفاده می کنند؛ ما با تحریم آن ابزار نمی توانیم این مسئله را حل کنیم بلکه برای مقابله باید از همان ابزاری که دشمن استفاده می کند ما نیز استفاده کنیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان با بیان اینکه در حوزه محصولات فرهنگی، طبقه بندی آنها یکی از کارهای ماست، گفت: در حوزه ارزشها باید به زنجیره ارزشها توجه داشت و نمی شود در تولید قوی کار کنیم اما در توزیع ضعیف باشیم.
وی اشاره کرد: همه نهاد های فرهنگی باید همگرایی را داشته باشند تا به همگرایی برسیم و در مسئله عروسک های دارا و سارا شاهد این ضعف در زنجیره ارزشی بودیم.
حجت الاسلام ارزانی عنوان کرد: وظیفه اصلی ما هدایت، حمایت و نظارت است و اگر چنین رویکردی به اداره فرهنگ و ارشاد می شده که مجری چه برنامه ای بوده است باید این نگاه تغییر یابد و باید از تصدی گری خارج شویم چراکه بخش خصوصی ما و ngo های ما کنار گذاشته می شوند.
وی متذکر شد: البته طبیعی است که در واگذاری برخی هنجارها وجود دارد که باید در قرار داد ها به آنها توجه لازم داشت.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان افزود: ما در بخش فرهنگی و مطبوعاتی 8 حوزه خاص داریم که حوزه نخست کتاب و کتاب خوانی است و در سال 94 برگزاری نمایشگاه کتاب را داشتیم که با استقبال دستگاه های مختلف مواجه شد.
وی خاطرنشان کرد: همچنین بیش از 17 هزار جلد کتاب برای تجهیز کتابخانه ها و ترویج کتابخوانی به دستگاه ها و افراد داده شد.
حجت الاسلام ارزانی درباره بحث حمایت از کتابفروشی ها گفت: در سال 94، 56 کتابفروشی را پروانه دادیم که با اخذ پروانه از مالیات معاف می شوند.
وی درباره حوزه پایتخت کتاب اشاره کرد: شهر اصفهان و کاشان با 13 شهر دیگر برای دریافت عنوان پایتخت کتاب نامزد شدند اما در پایان نیشابور شهر دوستدار کتاب انتخاب شد؛ همچنین یکی از روستاهای فریدن در فهرست روستاهای نامزد دوستدار کتاب قرار گرفت.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان بیان کرد: ما امسال جشنواره جایزه کتاب برگزار نکردیم چراکه معتقد بودیم مدلی که برگزار می شود ناقص است و کسانی که علاقه مند هستند کتابشان در ارزیابی شرکت کنند می توانند برای سال 95 حضور پیدا کنند.
وی تصریح کرد: در زمینه امور چاپ تجلیل از پیشکسوتان عرصه چاپ را داشتیم و تشکیل شورای اموزشی چاپ را داشتیم؛ همچنین دوره mba را با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار کردیم.
حجت الاسلام ارزانی گفت: در حوزه ادبیات شعر و داستان، بزرگداشت روز صائب،
تأسیس موسسات فرهنگی و ادبی، حمایت ار انجمن های داستان خوانی که رو به فراموشی
است، حمایت از فعالیت های آموزشی در قالب کارگاه های شعر و داستان نویسی و موارد
دیگر را اجرا کردیم.
انتهای پیام/م