به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، هندزفری در حقیقت نوعی هدفون است که برای استفاده در گوشیها و پخشکنندهها مناسب است و همانطور که از نامش پیداست به شما کمک میکند بدون اینکه از دستتان استفاده کنید با موبایل حرف بزنید و یا به شنیدن موسیقی بپردازید. برخی از انواع هندزفری با سیم هستند و برخی دیگر بیسیم که همان هدست بلوتوثها هستند.
این یعنی اینکه میتوانید با استفاده از شبکه ارتباطی بلوتوث به صورت بیسیم با دستگاه خود ارتباط برقرار کنید. در مجموع هندزفری در هنگام رانندگی، ورزش، پیادهروی و یا هر کار دیگری که ممکن است استفاده از دست را کمی دشوار سازد مورد استقبال قرار میگیرد.
از آنجا که این موجود دیجیتالی کوچک مانند موبایل یا لپتاپ ویژگیهای چندان مشخص و ملموسی ندارد که بخواهید در هنگام خرید آنها را زیر و رو کنید، بهتر است قبل از رفتن به بازار انواع مدلها و برندهای آن را در سایتها و یا راهنماهای موجود ببینید و با اطلاع و شناخت کافی از ویژگیهای آن اقدام به خرید کنید. اما مهمترین ویژگیهایی که در انتخاب یک هندزفری و هدست بلوتوث باید به آن توجه کرد عبارتند از:
فرکانس: هندزفریها هم مانند اسپیکرها وظیفه انتقال صدا را بر عهده دارند. بنابراین باید صدا را با نهایت شفافیت و وضوحی که مورد انتظار است به گوش برسانند. برای این کار باید در دامنه فرکانس صدایی که گوش انسان میشنود یعنی همان20 هرتز تا 20 کیلوهرتز این کار را انجام دهند. برخی از هندزفریها دقیقا در همین دامنه و برخی دیگر دامنهای کمتر و یا بیشتر از این فرکانس را ارائه میدهند. در این میان مدلی مناسب است که بتواند این دامنه را پوشش دهد. صدای کمتر یا بیشتر از این فرکانس به کارتان نمیآید.
حساسیت: این گزینه در حقیقت سطح فشار صدایی که به گوش شما میرسد را میسنجد. این معیار که آن را با واحد dB میسنجند در بیشتر هدفونها و هندزفریها بالای 110 dB است. این یعنی حساسیت صدایی که به گوش شما میرسد به اندازهای است که میتواند صدا را در دامنه فرکانس مشخص با کیفیت و شفافیت قابل قبولی انتقال دهد.
امپدانس: امپدانس یا همان مقاومت با واحد اهم (Ω) سنجیده میشود و معمولا در هدفونها و هدستها از 16 اهم شروع میشود و در مدلهای پیشرفتهتر به 32 اهم هم میرسد. عددی بین این دو برای هندزفریهای معمولی که خیلی هم گران نباشند مناسب است.
دامنه یا برد انتقال صدا: در هدستبلوتوثها مانند دیگر لوازم وایرلس مسافتی وجود دارد که در محدوده آن شما قادرید با موبایل یا دستگاه دیجیتالی خود ارتباط برقرار کنید. در هدست بلوتوثهای جدیدتر این مسافت بیشتر شده و به 10 متر هم رسیده است. بنابراین اگر موبایلتان در دهمتری شما هم باشد میتوانید با استفاده از هدست خود به آن جواب داده و به مکالمه یا شنیدن موسیقی بپردازید.
طراحی: صرفنظر از ویژگیهای فنی مربوط به صدا، شاید مهمترین ویژگی اولیه هر هندزفری یا هدستی نوع طراحی آن باشد. چه آن مدلهایی که در گوش قرار میگیرند و چه آنهایی که بیرون گوش میچسبند باید آنقدر راحت باشند که در استفادههای طولانی مدت سبب آزار و یا عرق کردن گوش نشوند. همچنین جنس بدنه میبایست آنقدر خوب باشد که در استفاده و جابجایی هرروزه به سادگی آسیب نبیند.
عمر باتری: این وسیله هم مانند دیگر لوازم دیجیتالی همراه میبایست در مدت زمانی که خارج از محیط شارژ قرار میگیرد توان حفظ باتری خود را داشته باشد. بنابراین هدستی انتخاب کنید که بتواند حداقل برای 5 ساعت مکالمه و چند روز استراحت به حالت خودکار باتری داشته باشد.
انتهای پیام/
با تشکر. راهنمای بسیار مفیدی بود.
اما اگر اجازه بدهید دو نکته هم بنده اضافه کنم:
اول اینکه سعی کنید از هندزفری استفاده کنید که از پورت استاندارد USB قابل شارژ باشد تا همیشه و در همه جا شارژ مناسب در دسترس شما باشد.
اگر عینک میزنید باید به مدلهای متفاوت هندزفری توجه و در انتخاب مدل مناسب دقت کنید تا بعد دچار پشیمانی نگردید. معمولا مدلهایی که دور گوش میافتد امکان دارد با عینک شما مشکلاتی ایجاد کند.
میشه یک هندزفری خوب با سیم در حد صدهزارتومن معرفی کنید؟
بعد آیا از هندزفری اپل برای گوشی های غیر از اپل هم میتوان استفاده کرد؟
ممنون