به گزارش
گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان،به نقل از پایگاه اینترنتی وزارت خارجه آمریکا، دولت این کشور در بیانیهای با عنوان «هشدار درخصوص سفر به ایران» که در پایگاه اینترنتی این وزارتخانه منتشر شد نوشت: وزارت امور خارجه به شهروندان آمریکایی در خصوص مخاطرات سفر به ایران هشدار میدهد.
در ادامه این بیانیه آمده است، این بیانیه که جایگزین «هشدار قبلی سفر به ایران» در 29 ژانویه 2016 می شود برای تصریح و تأکید بر خطر دستگیری و بازداشت شهروندان آمریکایی، بویژه اتباع دارای تابعیت دوگانه ایرانی-آمریکایی منتشر میشود.
بر این اساس، اداره هوانوردی فدرال {اف اف ای} نیز به شرکتهای هواپیمایی مسافربری آمریکایی توصیه کرده هنگام پرواز از آسمان ایران جانب احتیاط را رعایت کنند. همه شهروندان آمریکایی باید در جریان پوشش خبری رویدادهای محلی قرار داشته باشند و در مورد سفرهای غیرضروری به این کشور با دقت شرایط را زیر نظر بگیرند.
در این بیانیه متناقض آمده است با وجود آنکه آمریکا و ایران در 14 ژوئیه 2015 در مورد برنامه جامع اقدام مشترک به توافق رسیدند تا نگرانیهای جامعه بین المللی در خصوص برنامه هستهای ایران رفع شود، این کشور همچنان به آزار و اذیت، دستگیری و بازداشت شهروندان آمریکایی، به خصوص اتباع دوگانه می پردازد.
دولت آمریکا با جمهوری اسلامی ایران روابط دیپلماتیک یا کنسولی ندارد و در نتیجه نمی تواند در زمینه خدمات حفاظتی و کنسولی به شهروندان آمریکایی در ایران کمک کند. دولت سوئیس، از طریق سفارت خود در تهران، از منافع آمریکا در ایران حفاظت می کند. میزان خدمات کنسولی به شهروندان آمریکایی در بخش حافظ منافع خارجی در سفارت سوئیس محدود است و ممکن است مستلزم فرایندهای بسیار طولانی تری در مقایسه با سفارتخانهها یا کنسولگریهای خود آمریکا باشد.
دولت ایران شهروند دوگانه را به رسمیت نمی شناسد و به کشور سوئیس اجازه نمی دهد از خدمات حفاظتی برای کمک به شهروندان آمریکایی که ملیت ایرانی هم دارند استفاده کنند.
مقامات ایرانی تابعیت ایرانی افراد دو تابعیتی را بدون توجه به میل شخصی آنها تعیین می کنند. دسترسی کنسولی به شهروندان آمریکایی که دوتابعیتی نیستند نیز اغلب داده نمی شود.
در این بیانیه ادعا شده است مقامات ایرانی به شکل ناعادلانهای، شهروندان آمریکایی، بویژه شهروندان ایرانی-آمریکایی، مانند روزنامه نگاران، بازرگانان و دانشگاهیان را به اتهاماتی نظیر جاسوسی و ایجاد تهدید برای امنیت ملی بازداشت یا زندانی کردهاند. مقامات ایرانی همچنین، در چند مورد به مدت چندین ماه، از خروج برخی از شهروندان ایرانی- آمریکایی که به دلایل شخصی یا حرفهای به ایران سفر کرده بودند ممانعت بعمل آورده است.
وزارت امور خارجه آمریکا مدعی شده است دولت ایران همچنان به سرکوب برخی از اقلیتهای قومی و مذهبی، از جمله مسیحیان، بهائیان، عربها، کردها، آذریها و غیره ادامه می دهد. در نتیجه، برخی از نقاط کشور که محل سکونت این اقلیتها است، از جمله نواحی مرزی بلوچستان و نزدیک پاکستان و افغانستان، منطقه کردنشین شمال غرب کشور و نواحی نزدیک مرز عراق، همچنان ناامن باقی مانده است. مقامات ایرانی شهروندان آمریکایی، بویژه آمریکاییهای ایرانی تبار را بازداشت کرده و مورد اذیت و آزار قرار دادهاند.
وزارت امور خارجه آمریکا مدعی شده است کسانیکه در گذشته مسلمان بوده و به ادیان دیگری گرویدهاند، فعالان مذهبی و همچنین کسانیکه مسلمانان را به تغییر دین تشویق می کنند، دستگیر می شوند و مورد پیگرد قانونی قرار می گیرند.
دولت آمریکا در مورد خطراتی که هواپیماهای مسافربری عبوری از آسمان ایران نگران است، این نگرانی به خاطر فعالیتهای نظامی مرتبط با جنگ عراق و سوریه است. اداره هوانوردی فدرال به شرکتهای هواپیمایی مسافربری آمریکایی توصیه کرده هنگام پرواز از آسمان ایران جانب احتیاط را رعایت کنند. برای دسترسی به اطلاعات پیشینه بیشتر در خصوص محدودیتها و توصیههای اداره هوانوردی فدرال آمریکا، شهروندان آمریکایی باید به اطلاعیهها و توصیهها و محدودیتهای این اداره توجه کنند.
توانایی دولت آمریکا برای کمک به شهروندان خود در ایران در موارد اضطراری به شدت محدود است. شهروندان آمریکایی در ایران باید همواره اطمینان حاصل کنند که اسناد و مدارکشان به روزرسانی شده و در صورت بروز موردی اضطراری، خودشان برنامه ریزی انجام دهند.
انتهای پیام/
دکتر ظریف پس کجایی؟!!!!!!!!
در دنیا هیچ کشوری مانند ایران نیست از نظر مهمان دوستی زبان زد باشد
همه مردم دنیا شاهد هستند ما با همه ملت های نیا بغیر اسرائیل دوست هستیم ودشمن شناس هم هستیم
ایران کشور بزرگ مردم بزرگ ومهربان مهمان دوست است