یکی از مشکلات موجود در حوزه بیمه کشور به برخورداری برخی از افراد از 2 دفترچه بیمه معطوف می شود که ضرورت ساماندهی آن احساس می شود.

حکایت دفترچه‌هایی که از جمعیت کشور هم فراتر رفت/آمارهای متناقض از ثبت نام شدگان دریافت بیمه
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،یکی از معضلات عرصه بیمه درمانی کشور معطوف به کسانی می شود که از دو دفترچه بیمه برخوردارند که ضرورت ضابطه مند شدن  این عرصه به شدت احساس می شود.

طبق اخبار منتشر شده در رسانه ها و با توجه به اظهارات محمد رضا پور ابراهیمی به تمامی افرادی که بیش از یک بیمه پایه خدمات درمانی دارند فرصت داده می شود تا پایان شهریور سال 1395 یک بیمه را به عنوان بیمه پایه خدمات درمانی خویش انتخاب کنند.

پس از اتمام فرجه زمانی مذکور،وزارت رفاه مجاز است،اقدامات لازم را برای یک دفترچه ای بودن اشخاص لحاظ کند،ظاهرا بیش از 7 میلیون در کشور دارای  2 تا 3 دفترچه بیمه هستند و از خدمات آن بهره می گیرند.

طبق قانون دولت موظف است تا پایان برنامه پنجم،یعنی سال 1394،سه طرح عمده را در عرصه سلامت و درمان اجرایی کند.

با توجه به تمدید یکساله برنامه پنجم،در صورت ادغام بیمه های درمانی پایه موجود و با اجرای پرونده و نسخه الکترونیک،موضوع تعدد و کثرت دفترچه های بیمه بصورت اتوماتیک حل شده بود،اما تصویب الزام انتخاب صرفا یک دفترچه واحد بیمه در کمیسیون تلفیق مجلس موید پایان قانون گریزی دولت درباره بیمه های پایه درمان است.

دفترچه های بیمه متعدد در دست بیمه شدگان بیش از انکه به نفع یا ضرر فرد یا سازمان های بیمه گر باشد،خسارت برای دولت را به همراه دارد زیرا دولت باید به ازای هر کدام از دفترچه های که در دست مردم است مبالغی را به سازمان های بیمه گر پرداخت کند و طبیعتا در شرایطی که قریب به 7 میلیون نفر دارای بیش از یک دفترچه بیمه هستند بطور یقین هزینه سنگینی از بابت این بی ضابطگی به دولت تحمیل می شود.

ارائه خدمات با ارائه کد ملی یکی از نمونه راهکارهایی است که می تواند در رفع این معضل کارگشا واقع شود،علی ربیعی نیز یکسان شدن دفترچه های بیمه خدمات درمانی را ،ضرورتی حائز اهمیت در این عرصه بر می شمارد.

**آمارهای متناقض از میزان ثبت نام شدگان دریافت بیمه


تقریبا در اوایل سال 93 بود که ثبت نام از بیمه سلامت ایرانی آغاز شد تا تمامی افراد جامعه تحت پوشش بیمه رایگان سلامت قرار گیرند،این در حالی است که طبق برآوردهای منتشر شده 11 میلیون نفر در کشور فاقد دفترچه مورد نظر برای پیگیری امر درمان خویش هستند.

این در حالی است پیرو ارزیابی های انجام شده تامین اجتماعی به جمعیت 11 میلیون نفری اشاره می کند که فاقد بیمه هستند و از سوی دیگر وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی نیز به عدد 10 میلیون نفری و رئیس جمهور به عدد 5 میلیون نفری اشاره می کند که در فقدان پوشش بیمه ای به سر می برند.

 **حکایت دفترچه هایی که از کل جمعیت کشور هم فراتر رفت

در اواخر سال 93 در شرایطی که سمت و سوی پیکان بیمه سلامت در مسیر تحت پوشش قرار دادن تمامی افراد جامعه بود و در شرایطی که آمار بیمه شده های سلامت،عدد 8 میلیون نفری را نمایش می داد،ناگهان اخباری تامل برانگیز به گوش رسید که تعجب بسیاری را برانگیخت و آن این بود که 91 میلیون نفر در کشور تحت پوشش بیمه قرار گرفته و این در شرایطی بود که کل  جمعیت کشور 87 میلیون نفر اعلام شده بود و این به معنای این است که افرادی فراتر از تعداد جمعیت موجود در کشور به ثبت بیمه سلامت مبادرت کرده بودند.

سیامک مره صدق عضو کمیسیون بهداشت و درمان از مشکلات کشور،چندی پیش عنوان کرد:هنوز افراد بسیاری در کشور دارای دو دفترچه و پوشش بیمه ای هستند اما از سوی دیگر وزیر رفاه عنوان می کند که دفترچه های بیمه یکسان شده اند و با این یکسان سازی،امکان استفاده متضاد از آنها امکان پذیر نیست اما مجید هوشنگی معاون سابق بیمه سلامت اعتقاد و نظر دیگری دارد و می گوید:افزون بر 10 میلیون نفر در کشور بیش از یک دفترچه دارند.

امید آن می رود با اتخاذ تدبیری هوشمندانه،اقدامات لازم برای رفع این نابسامانی در فوریت زمانی لازم اعمال شود،زیرا در شرایطی که دولت با مشکلات اعتباری بسیاری مواجه است این نارسایی به بار مشکلات مالی دولت  می افزاید.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار