شهرستان کهنوج در اصل روستایی از دهستانهای سرمشک، بخشساردوییه شهرستان جیرفت بوده و از این رو تاریخ آن به شهرستان جیرفت وابسته است.
مرکز این شهرستان ازنظر جغرافیایی در ۵۷ درجه و ۴۲ دقیقه درازای خاوری و ۲۷ درجه و ۵۷ دقیقه پهنای شمالی قرار دارد و ارتفاع آن از سطح دریا ۴۹۰ متر است.
شهرستان کهنوج از شمال به بم و جیرفت از خاور و جنوب خاوری به ایرانشهر و نیکشهر (سیستان و بلوچستان)، از جنوب به شهرستان جاسک (استان هرمزگان) و میناب (هرمزگان) و از باختر به شهرستان های رودان و حاجی آباد استان هرمزگان محدود میشود. مرکز کهنوج در ۸۶ کیلومتری جنوب سبزه واران و در مسیر راه بندرعباس ـ سبزه واران قرار گرفته است.
آب و هوای کهنوج گرم و خشک و میزان بارندگی سالانه ۱۸۰ میلیمتر است. کشاورزی و دام داری از پیشههای اصلی مردم این شهرستان بوده و آب کشاورزی از کاریزها، چاه های نیمه ژرف و رود فراهم می شود.
محصولات کشاورزی این شهرستان را گندم، جو، بنشن، ترهبار، مرکبات، خرما و گردو تشکیل میدهد. قالیبافی نیز مانند سایر شهرهای استان کرمان در این شهرستان رایج است. اقتصاد کهنوج بر پایه کشاورزی، دامداری و قالیبافی استوار بوده و گندم، جو، مرکبات، خرما، ترهبار و تا حدودی قالی صادرات این شهرستان را تشکیل میدهند.
مسیرهای ارتباطی این منطقه به اطراف را راه کهنوج ـ سبزواران به سوی شمال به درازای ۸۶ کیلومتر و کهنوج ـ بندر عباس به درازای ۱۹۵ کیلومتر به سمت جنوب باختری تشکیل میدهد.
مردم این شهرستان مسلمان شیعه هستند و به زبان فارسی با گویش محلی صحبت می کنند. برخی از طوایف رودباری از جمله کندر در این منطقه زندگی می کنند.
انتهای پیام/ی