مسعود اجلالی دندانپزشک در گفتوگو با
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به این که روزانه 3 مرتبه بعد از مصرف غذا و در هر وعده خوردن شیرینی و مواد چرب باید مسواک بزنیم، اظهار کرد: انتخاب مسواک مناسب، مسواکهایی که لبه آنها برنگشته باشد و رشتههای آن به صورت عمود و سرگرد باشد بسیار مهم است.
وی ادامه داد: جنس مسواک چندان مهم نیست، زیرا نحوه مسواک زدن برای سلامت دهان و دندان مهم است؛ به طور طبیعی روزانه 3 مرتبه بعد از مصرف غذا و در هر وعده و هنگام خوردن شیرینیها و مواد چرب باید مسواک بزنیم.
وی افزود: بهتر است؛ قبل از مسواک زدن با نخ دندان تکههای غذا از لابهلای دندانها بیرون آورده و سپس مسواک زده شود زیرا مسواک فقط دو سطح داخلی و بیرونی دهان، لثه و دندان را تمیز میکند ولی بین دندانها تمیز نمیشود باید تا حد امکان از خلال دندان برای تمیز کردن دندانها استفاده نشود، زیرا باعث آسیب جدی به لثه و دندان و باز شدن فاصله میان دندان و لثه و شکاف در لثه میشود.
اجلالی تصریح کرد: بهترین زمان مسواک زدن همراه خمیر دندان قبل از خواب است ولی در دو وعده دیگر بهتر است مسواک زدن بدون خمیر دندان و فقط همراه با آب باشد در صورتی که فرد دچار عارضه افزایش فشار خون، چربی خون یا قند خون نباشد میتوان از محلول بسیار رقیق آب و نمک با میزان یک قاشق چای خوری نمک و یک لیوان آب ولرم برای شست و شوی دهان، لثه و دندانها استفاده کرد.
وی خاطرنشان کرد: برای بهتر تمیز شدن دهان، لثه و دندانها؛ هفتهای یک یا دوباره از دهان شویه میتوان استفاده کرد و نباید هر روز از دهان شویه استفاده شود و برای سلامتی دهان، لثه و دندان بهتر است هر 6 ماه یکبار به پزشک متخصص مراجعه و در صورت لازم دندانها جرم گیری شود.
انتهای پیام/