گفتنی است، کارشناسان این پیراهن را نخستین بار در سال 1977 در جریان یک حفاری و در کنار البسهای پاره پیدا کردهاند.
بررسیها نشان میدهند، این لباس با آستین پلیسهدار به گفته کارشناسان اولین پیراهن با طراحی مدرن در جهان است که برش داده شده و اجزای آن به هم دوخته شده است.
تخمین سن این لباس توسط پژوهشگران دانشگاه آکسفورد صورت گرفته است.
این پیراهن به گفته محققان توسط اشراف مصری مورد استفاده قرار میگرفت و از جنس کتان است و قدمت آن به 3102 الی 3482 سال قبل از میلاد مسیح باز میگردد.
با وجود اینکه منسوجات معمولاً زود فاسد میشوند و بافت آنها از دست میرود اما بقایای این لباس به شکلی منحصر بفرد باقی مانده است.
به گفته محققان آنها مجبور به نمونهبرداری بسیار کوچک برای پیدا کردن سن این پارچه توسط کربن پرتوزا شدهاند.
کارشناسان همچنین بقایایی از یک کارگاه بافندگی متعلق به 3 هزار و 600 سال قبل از میلاد را در جریان کاوشهای باستانشناسی در آرامگاه شماره 3802 پیدا کردهاند.
کارشناسان اعلام کردهاند دمای اتاق و استفاده مصریان باستان از روغن زیتون و سایر روغنها کمک کرده تا این منسوجات سالم بمانند و آسیب شدید در طول قرنها نبینند.
نخستین بار یک توده بزرگ از پارچههای کتانی در سال 1912 الی 1913 میلادی در یک گورستان باستانی در حدود 31 مایلی جنوب قاهره کشف شد و کارشناسان البسه موجود در این توده پارچه را در سال 1977 به موزه ویکتوریا برای تحقیقات بیشتر انتقال دادند.
پژوهشگران حلالهای آلی شامل استون، متانول و کلروفوم را در نمونه آزمایش شده لباس موجود در آرامگاه شناسایی کردهاند تحقیق در خصوص نحوه بافت لباس، رنگبندی لباس، نحوه برش پارچه و حتی نحوه شستشوی آن توسط محققان ادامه دارد.
منبع: دیلیمیل
انتهای پیام/