دکتر اصفهانیان متخصص تغذیه در گفتوگو با
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: بدن انسان برای فعالیتهای غیر ارادی و حیات بخش خود نظیر ضربان قلب، حرارت بدن، غدد درونی و سایر فعالیتهای درونی بدن احتیاج به انرژی پایه دارد علاوه بر این انرژی به یکسری انرژیهایی برای فعالیت و رشد هم نیازمند است.
وی ادامه داد: گاهی اوقات افراد در گروههای سنی مختلف نظیر کودکان، زنان باردار یا افراد بسیار لاغر که میخواهند وزن خود را افزایش دهند یا حتی کسانی که از یک بیماری سخت بهبود پیدا کردهاند، نیازمند مواد مغذی و انرژی زا در برنامه غذایی خود میباشند تا انرژی آنها بتواند به حالت قبل بازگردد علاوه بر این، معمولا این افراد نمیتوانند حجم زیادی از مواد غذایی را در یک وعده غذایی تحمل کنند پس باید تعداد وعدههای غذایی خود را افزایش دهند ولی کالری آن را بالا ببرند.
اصفهانیان در خصوص مواد انرژی زا تاکید کرد: آجیل و مغزها یکی از مواد غذایی است که از نظر انرژی فوق العاده به حساب میآیند و نقش کلیدی برای تبدیل قند به انرژی در بدن دارند و نیز مقدار فیبر موجود در آنها بسیار بالا است که افراد میتوانند از 30 گرم مصرف آنها را شروع کرده و کم کم به 100 گرم در روز برسانند.
وی افزود: از دیگر مواد انرژی زا میتوان به میوههای خشک اشاره کرد که به خاطر فرایندی که حین خشک شدن انجام میشود انرژی میوههای خشک تقریبا دو برابر میشود که میان وعدهای مناسب محسوب میشوند.
اصفهانیان خاطر نشان کرد: آب هم مایع مناسبی برای بدن انسان است که باعث حمل مواد مغذی به سلولها میشود حتی از دست دادن آب میتواند انرژی فرد را کاهش دهد همچنین استفاده از جوانهها برای افزایش انرژی بسیار موثر است.
وی در پایان توصیه کرد: مواد انرژی زایی نظیر مربا، خرما، میوه، شیرهی انگور را میتوانید به ماست یا سوپ اضافه کنید و در نتیجه درصد انرژی و کالری دریافتی خود را بالا ببرید.
انتهای پیام/