به گزارش خبرنگار
حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان؛ حکومت افغانستان، جامعه جهانی، کشور های مطرح منطقه و حتی طالبان به سرکوب گروه داعش در افغانستان متعهد شده اند. داعش در افغانستان مخالفین زیادی دارد، حکومت افغانستان، جامعه جهانی، کشور های مطرح منطقه و حتی طالبان از جمله مخالفین سرسختی هستند که با داعش به صورت جدی مبارزه می کنند.
به گفته رئیس جمهور غنی، گروه داعش از مرکزش در شرق افغانستان در حال فرار است.
اشرف غنی گفت: داعش دیگر در افغانستان مکانی برای پنهان شدن از حملات جنگندههای آمریکایی و عملیات نیروهای امنیتی یافت نخواهد کرد. در ۱۵ ماه گذشته حضور گروه تروریستی داعش در افغانستان رو به افزایش دانسته میشود، به خصوص که ولسوالی اچین ننگرهار به مرکز داعش تبدیل شده است.
این گروه حوزه افغانستان را به نام ولایت خراسان به منظور شورشگری و انجام عملیات تروریستی در افغانستان و پاکستان ایجاد کرده است، اما گفته میشود که شماری از رهبران و همچنان جنگجویانش در میدانهای نبرد کشته شده اند. براساس گزارشها، افغانستان، نیروهای بین المللی و شماری از کشورهای منطقه تلاش دارند تا جلو پیشرویهای داعش همانند عراق و سوریه را در افغانستان بگیرند. از سوی دیگر طالبان هم داعش را با توجه به گرفتن بیعتِ شماری از فرماندهانش به این گروه، یک تهدید جدی میداند.
در ماههای گذشته، طالبان افغان چندین بار با گروه داعش در جنوب و غرب افغانستان درگیر شدهاند.
سمیع الله صمیم عضو ولسی جرگه افغانستان میگوید؛ طالبان و داعش در جریان تابستان پارسال چندین بار با هم جنگیدهاند. در ماههای گذشته، شماری از دیپلماتهای روسیه گفتند که با طالبان تماس گرفتهاند تا برای سرکوب داعش همکاری داشته باشند. گفته میشود که شماری از فرماندهان طالبان در شمال افغانستان، اخیراً با مقامهای روسی برای مقابله با داعش در تاجیکستان دیدار کردهاند.ظاهراً طالبان برای همکاری با مسکو به منظور رفع خطر نفوذ داعش به کشور های آسیای میانه وعده دادهاند.
در کنار اینها، پاکستان که همواره به حیث حامی شورشها در افغانستان دانسته میشود، ادعاها در این مورد را که گویا در عقب نفوذ داعش در افغانستان بوده، رد میکند. شماری از مقامهای افغان در ولایت ننگرهار، اسلام آباد را به حمایت از شورشگری های داعش در افغانستان متهم میکنند. با این هم شاخه ولایت خراسان گروه داعش، مسئولیت حمله سیزدهم جنوری بر کنسولگری پاکستان در جلال آباد را پذیرفته است. فضل احمد شیرزاد قوماندان امنیه ولایت ننگرهار می گوید؛ در جریان سال ۱۳۹۴ شمسی، تا حدود دو هزار جنگجوی داعش در این ولایت به خصوص در ولسوالی اچین کشته شدهاند.
به باور مقامهای افغان، در ولایت ننگرهار ظرفیت کافی و نیروی بشری و همچنان داوطلب وجود دارد تا جلو هرگونه فعالیت داعش را در آنجا بگیرد.
ننگرها به لانه زنبوری برای داعش تبدیل شده است
ولايت ننگرهار درشرق افغانستان و در ٧٠درجه و ٢٨ دقيقه طول شرق و در ٣٣ درجه و ٥٦ دقيقه عرض شمال موقعيت دارد که از سطح دريا ٥٩٩ مترارتفاع دارد، مساحت آن ٧٩١٦ کيلومتر مربع و مرکز آن شهر جلال آباد است. این ولايت باداشتن مشخصات تاريخى، آب هوا، ميوهجات، حاصلات و مناظر طبيعى توجه همگان حتی تروریستهای داعش به خود جلب کردهاست. ننگرهار از سوى غرب با ولايتهاى کابل و لوگر و از طرف جنوب در منطقه سپين غر با ولايت پکتيا و خيبر پشتونخوا هممرز است.
بخش شرقى و جنوب شرقى ننگرهار با خط ديورند هممرز است. سطح متوسط حرارت ننگرهار درفصل تابستان ٤٥ درجه سانتىگراد و درفصل زمستان تا درجه مثبت ٢ سانتىگراد ميرسد . این ولایت داراى اقليم مديترانهاى است و سطح بارش آن در زمستان از ٢٤٢-٣٩٠ ميرسد. معمولا برف بدون ولسوالىهاى خوگيانى، حصارک، سپين غر و کوه کشموند در مناطق ديگر اين ولايت نمىبارد. آب و هواى اين مناطق در تابستان معتدل و هوا در مناطق ديگرننگرهار معمولاً گرم ميباشد.
اين ولايت را سلسله کوهها احاطه کرده که در شمال آن سلسله کوههاى هندوکش که از کوتل پردم آغاز شده و به دشت گمبيرى منتهى مىگردد. سلسله کوه سپينغر در جنوب، سلسله تورغر در غرب و به سوى شرق آن ولسوالىهاى کامه، گوشته، لعل پور و آن سلسله فرعى کوه هندوکش در منطقه مومند آن سوى خط ديورند که از ديوانه بابا نورستان شرقى و از کوتل دورا شرق آغاز ميشود ، تا لوارگى ادامه دارد . سپين غر يکى از مشهورترين کوه اقتصادى ننگرهار است که در جنوب ننگرهار موقعيت دارد و از ٨٤ کيلومترى شرق شهر پشاور آغاز و به سوى غرب تا سرحدات ولايت لوگر امتداد يافته است. ولايت لوگر و منطقه تيرا خبير پشتونخوا توسط سپين غر از ننگرهار جدا ميشود . طول اين کوه ١٨٠ کيلومتر، سطح ارتفاع متوسط آن ٣٥٠٠ متر و در اکثريت فصلهاى سال پُر از برف ميباشد.
ننگرهار به جز درياى سرخرود درياى ديگر ندارد و آب درياى سرخرود نيز هموار جارى نيست، تنها درفصل بهار و گاه گاه آبهاى سيلابى دارد . درياى سرخرود از کوتل غوربند سپين غر سرچشمه ميگيرد و درجريان خود آبهاى وزيرو خوړ از طرف راست، حصارک، ماماخيل و مرکى درمنطقه فتحآباد با اين درياى يکی ميشود. سرخرود از غوربند به سوى شمال جريان دارد و در نزديکى درونته با درياى کابل که آب آن از بند برق درونته ميگذرد و کمى پايينتر يکجا ميشود.
داعش هدف نخست خود را در نابودی سازمان رزم و تشکیلات رقبا خصوصا گروه طالبان قرار داده و در همین راستا عملیاتهای متعدد انتحاری، نظامی و اعدام علیه اعضا، هواداران و مراکز این گروه سازماندهی و اجرا کرده است.
درگیریهای اخیر در عراق و سوریه نشان میدهد که سن گروهی که اسلام را بهانه ای برای رسیدن به اهداف شوم خود قرار داده بود، دو رقمی نخواهد شد. آری، بر همگان روشن است که داعش نفسهای آخر خود را میکشد و به زودی به زبالهدان تاریخ خواهد پیوست. داعش که ادعای حکومت به گستره خراسان تا آندلس را داشت، فقط چند شهر در عراق و سوریه را تحت تصرف درآورد.
باید منتظر بود تا واکنش حامیان بزرگ داعش را دید؛ حامیانی که خود نیز از وجود داعش احساس خطر کردهاند و شاید صلاح کار خود را در نابودی کامل داعش ببینند. درگیریهای داخلی اعضای داعش سرعت زوال این گروه تروریستی را افزایش داده است. با نگاهی گذرا به تاریخ به این نکته میرسیم که گروههای تروریستی محکوم به فنا هستند. داعش هم به زودی به همقطاران خود از جمله گروهک تروریستی منافقین، پژاک، کوموله و ... خواهد پیوست.
ولایت ننگرهار افغانستان یکی از اصلیترین مناطق خواستگاه داعش در افعانستان است
همه این شواهد ما را به یاد سخن گوهربار پیامبر اکرم اسلام (ص) میاندازد که "حکومت با کفر پایدار میماند اما با ظلم و جور هرگز". اگر گروههای مردمی و ارتشهای کشورهای عراق، سوریه وافغانستان به موفقیتهای خود ادامه دهند شاید نابودی کامل داعش در عراق را هم زمان با پایان سال 2016 میلادی جشن بگیریم. سال 2017، سالی عاری از هر گونه جنگ و تروریست در عراق و سوریه و افغانستان.
گزارش از حمیدرضا قربانی
انتهای پیام/