به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان روزنامه انگلیسی «تایم» در مطلبی نوشت: انفجارهای پی در پی روز سه شنبه در بروکسل بلژیک نشان داد گروه تروریستی داعش با حمله به غیر نظامیان و کشتن آنها در مرزهایی فراتر از عراق و سوریه، به طور جدی در حال برنامهریزی برای به حداکثر رساندن نفوذ خود در اروپاست.
زمانی که داعش برای نخستین بار در سالهای 2013 و 2014 از عراق و سوریه سر برآورد، خود را از دیگر گروههای تروریستی مانند القاعده مجزا دانست و اعلام کرد که از حیطه کنترل خود فراتر نخواهد رفت. اما امروزه به نظر میرسد دو شاخه اصلی گروه تروریستی داعش در عراق و سوریه به دنبال گسترش شبکه خود در سطح بینالمللی هستند. علت این امر را میتوان در کوچک شدن محدوده تحت کنترل آنها جستجو کرد.
گروه تروریستی داعش با انتشار بیانیهای در اینترنت، مسئولیت حملات انتحاری به فرودگاه و متروی بروکسل را پذیرفت. این گروه تروریستی مدعی شده است در طول 5 هفته گذشته حملات تروریستی در بغداد، دمشق، حمص، استانبول و یک شهر در تونس را برنامهریزی کرده و صدها غیرنظامی را کشته است.
گروه تروریستی داعش برای انجام این حملات به استخدام تعداد قابلتوجهی از مبارزان اروپایی روی آورده است. اطلاعات و آمار رسمی مرکز مطالعات افراطگرایی لندن نشان میدهد که داعش بیش از 11 هزار اروپایی را به استخدام خود درآورده است. بر اساس این آمارها بیشتر تروریستهای داعشی که از اروپا آمدهاند، بلژیکی هستند؛ بیش از 450 تروریست فقط از بلژیک به داعش پیوستهاند.
«توماس هگ هامر» -- کارشناس تروریسم در اروپا و عضو ارشد تحقیقات دفاعی نروژ – درباره نفوذ داعش در اروپا میگوید: "اروپا هماکنون شاهد چشمانداز پیچیدهای از تهدیدات گروه تروریستی داعش است. آنها به جذب نیروهای اروپایی روی آوردهاند. چراکه پیدا کردن و جذب آنها آسانتر است. حمله به شهرهای اروپایی یکی از راهکارهای آنها برای معرفی خود به طرفدارانشان در اروپا است."
اسناد رسمی منتشرشده در روزنامه نیویورکتایمز حاکی از آن است که حملات پاریس در نوامبر 2015 زمینهساز آغاز حملات انتحاری داعش در شهرهای اروپا است. داعش به این وسیله ارتباطات خود را با اعضایش در دیگر مناطق دنیا گسترش میدهد. بهگونهای که عامل انتحاری پاریس که یک بلژیکی الاصل بود، پیش ورود دوباره به اروپا، با سفر به سوریه به گروه تروریستی داعش پیوسته بود.
تایم در ادامه نوشت: از سوی دیگر ائتلاف ضد داعش در سوریه و عراق باعث شده این گروه بخشهای گستردهای از مناطق تحت کنترل خود را رها کنند. بنا بر مطالعات موسسه تحقیقاتی (IHS) قلمرو داعش در سوریه و عراق تا 14 درصد کاهش یافته و کوچکتر شده است. قدرت داعش به نیروهای نظامی- مردمی و قلمرو آن است. بسیاری از مردم از قلمرو داعش فرار کردهاند و برای رهایی از جنایات این گروه تروریستی به مرزهای اروپای شرقی پناه بردهاند. یکی از دلایلی که داعش به حملات انتحاری در اروپا دست میزند، این است که به تفرقه علاقه دارد و به دنبال تشدید تنفر اروپاییان از پناهجویان و مسلمانان است. این دیدگاه میتواند زمینهساز گسترش حملات تروریستی داعش در اروپا و تشدید اختلاف میان مسلمانان و پناهندگان و بومیهای اروپا شود.