در ادبیات معماری ایران روستای «کریک» را روستای ماسولهای مینامند، که از این تیپ معماری در چهار گوشه ایران زمین میتوان نمونههای بسیاری را مشاهده کرد.
مردمان روستای «کریک» مردمانی لر زبان و از زاگرسنشینان جنوبی هستند. روستای «کریک» زمستانی سخت، پر برف و بارانی دارد و تابستانی خنک و دلنشین که درختان سیب، انگور، هلو و سپیدارهای سر به فلک کشیده، خود زیبایی دو چندانی به روستا بخشیده است.
در روستا یک رشته قنات قدیمی وجود دارد که جزو آثار تاریخی و فرهنگی استان است. وجود مزارع کشت برنج و وجود درهای با چشمانداز طبیعی بکر و زیبا که در آن رودخانهای از ارتفاعات دنا سرچشمه میگیرد به آن جلوهای زیبا و خاص بخشیده است.
روستای «کریک» تنها یک روستای گردشگرپذیر نیست بلکه قطب کشاورزی و اقتصادی نیز است زیرا احداث سطح وسیعی از باغهای میوه و چند نیروگاه برق آبی کوچک موقعیت ویژهای به آن داده است که در آینده نیز میتواند شکوفایی اقتصادی ملی بیشتری را نیز شاهد باشد. منطقه «کریک» متشکل از چند پاره روستا است که هر یک زیبایی و چشمانداز خاص خود را دارد.
گردشگران برای رسیدن به روستای «کریک» قدیم باید از میان حصارهای سبز باغات، جایی که دالانهای سبز دل فریب و مناظر رویایی آن چشمنوازترین تابلوی خلقت است، عبور کرده و این تلاقی میمون آب، سبزه و طبیعت بکری است که در کمتر جایی دیده میشود.
روستای «کَریک» در تنگهای در پایین دست شهر توریستی «سیسخت» واقع است و سرازیرشدن آب کوههای سر به فلک کشیده دنا بهشتی از نشاط و زیبایی را در پایین دست خلق کرده است.
بافت تاریخی خانههای پلکانی روستای «کَریک»، وجود ضریح مطهر امامزاده اسحاق از نوادگان امام زینالعابدین(ع)، امامزاده شاه عسکر(ع) و احاطه شدن چشمانداز روستا در میان باغات بر جنبه گردشگری و ساحتی این روستا افزوده است.
بوی شالیزارهای چمپای عنبربو روستای کَریک شامهی هر تازه واردی به این منطقه را مینوازد و طعم و بوی میوه و صیفیجات تولیدی این منطقه از جمله خیار سبز کریک مثال زدنی است.
محمود باقری، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد به خبرنگار ایسنا گفت: روستای «کَریک» بافت ارزشمندی دارد و معماری آن از نوع پلکانی است که در شمال و مجموعه «اورامانا» شاهد این معماری هستیم.
وی افزود: مصالحی که در این روستا بهکاررفته خشت و گل است که چشمانداز زیبا و بینظیری دارد و وجود دو بقعه متبرکه در این روستا پتانسیل مناسبی ایجاد کرده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: روستای گردشگری «کَریک» که در شهرستان دنا استان کهگیلویه و بویراحمد واقع شده دارای رودخانه، کشاورزی و باغات منحصر به فرد است و روستای «کَریک» روستای نمونه گردشگری استان است و میتواند در جذب گردشگران و توریستها به استان نقش موثری داشته باشد.
باقری خاطرنشان کرد: روستای گردشگری «کَریک» پتانسیل خوبی دارد و با اعتباری که امسال به آن اختصاص داده شده کفسازی آن انجام میشود.
وی با بیان اینکه سالانه گردشگران و توریستهای قابل توجهی از روستای «کَریک» بازدید میکنند، اضافه کرد: سالانه 150 هزار نفر گردشگر از این روستا دیدن میکنند که با اقدامات انجام شده این میزان افزایش چشمگیری خواهد یافت.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/