پیش از این عربستان برای تجاوز به یمن، خواستار لشکرکشی ارتش پاکستان و استفاده از نیروی زمینی این کشور بود که پاکستان با این طرح عربستان همراه نکرد. همچنین عربستان، مقامات سیاسی پاکستان را پس از ماجرای سفارت عربستان در تهران برای موضع گیری شدید علیه ایران تحت فشار قرار داد... طالبان پاکستان نزدیک به حاکمیت عربستان مسئولیت این حمله تروریستی را برعهده گرفت...

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، پس از سفر دکتر روحانی رئیس جمهور ایران به پاکستان و استقبال گرم و تاریخی پاکستان از رئیس جمهور کشورمان، یک حمله انتحاری در مرکز شهر لاهور پاکستان صورت پذیرفت که تاکنون موجب کشته شدن دست کم 70 نفر و بیش از 300 نفر زخمی شده است؛ انفجاری که به زعم برخی ناظران واکنش عربستان به همراه پاکستان به ایران است.
 
وقوع یک انفجار انتحاری در غروب امروز در «پارک گلشن اقبال» واقع در مرکز شهر لاهور پاکستان منجر به کشته شدن  دست کم 70 تن و زخمی شدن بیش از 300 تن شد؛ انفجار انتحاری که بنابر ارزیابی پلیس لاهور با پنج یا شش کیلوگرم مواد منفجره عملیاتی شده اما به واسطه استفاده از ساچمه های فلزی در مواد منفجره، هر ساچمه مشابه یک ترکش عمل کرده و شمار قربانیان را بدین شکل افزایش یافته است.
 
 
حمله در یک روز تعطیل و در ساعتی از روز رخ داده که معمولا پارک «گلشن اقبال» مملو از جمعیت از جمله کودکان و زنان است و این مسئله نیز به افزایش سریع شمار قربانیان منجر شده است. ارتش و نیروهای امنیتی منطقه را به محاصره خود در آورده و تاکنون سه مظنون به نقش آفرینی در این حمله تروریستی دستگیر شده‌اند.
 
زخمی های این حادثه تروریستی به بیمارستان های شیخ زاید، بیمارستان محمد علی جناح منتقل شده و شهباز شریف سر وزیر ایالت لاهور خود شخصا از محل حادثه بازدید کرده است. در بیمارستانهای لاهور وضعیت فوق العاده اعلام شده و پزشکان بیمارستان های لاهور از مردم خواسته‌اند که به زخمی‌های این حادثه تروریستی خون اهدا کنند.
 
نخست وزیر و رئیس جمهوری پاکستان با صدور پیامی، این حمله تروریستی مرگبار را محکوم کردند و سه روز عزای عمومی در پاکستان اعلام شد.
 
 
برخی رسانه‌های نزدیک به جریان سعودی تلاش دارند انفجار لاهور و ناآرامی های اسلام آباد را با مراسم چهلم «ممتاز قادری» یک نفر از نیروهای افراطی سابق یگان ویژه پاکستان مرتبط نمایند. «ممتاز قادری» که جزو گروه محافظان «سلمان تاثیر» فرماندار ایالت پنجاب بود، «سلمان تاثیر» را 14 دی 1389 در شهر اسلام آباد کشت و به همین جرم، اسفند 1394 به دار آویخته شد. با این حال طالبان پاکستان نزدیک به حاکمیت عربستان مسئولیت این حمله تروریستی را برعهده گرفت و تئوری دخالت عربستان در رقم خوردن این انفجار را تقویت کرد.
 
با این حال شواهد نشان می‌دهد این حمله، این پیغام برای مقامات سیاسی پاکستان به استقبال گرم از دکتر روحانی رئیس جمهور کشورمان و همچنین تقویت دوستی با ایران است؛ سیاستی دقیقاً برخلاف راهبرد کنونی عربستان برای تضعیف و منزوی کردن موقعیت ایران در سطح بین‌الملل با اولویت منطقه خاورمیانه است.
 
حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران طی روزهای اخیر در صدر هیاتی عالی به اسلام آباد رفت که در فرودگاه با استقبال شخص «محمدنواز شریف» نخست وزیر پاکستان مواجه شد و همزمان 21 گلوله توپ به عنوان اقدامی نمادین به افتخار ورود روحانی به پایتخت پاکستان شلیک شد. همچنین خیابان‌های اسلام آباد برای خیرمقدم از رئیس جمهور ایران با تصاویر بزرگی از روحانی و نوازشریف پوشیده شده بود و استقبالی غیرمنتظره از نماینده ملت ایران در تاریخ ثبت شد.
 
پیش از این عربستان برای تجاوز به یمن، خواستار لشکرکشی ارتش پاکستان و استفاده از نیروی زمینی این کشور بود که پاکستان با این طرح عربستان همراه نکرد. همچنین عربستان، مقامات سیاسی پاکستان را پس از ماجرای سفارت عربستان در تهران برای موضع گیری شدید علیه ایران تحت فشار قرار داد که این دوست قدیمی ایران بار دیگر زیر بار نفرت پراکنی عربستان نرفت.


منبع: تابناک

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.