به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، بیتالمقدس سرزمین مقدسی است که به خاطر قدم نهادن رسولان الهی چون ابراهیم، اسحاق و یعقوب (ع) در آن و وجود اماکن مقدسی از ادیان مسیحی، یهود و مسلمان، جایگاه و اهمیت و پیروان این ادیان برخوردار است.
بنابر این گزارش؛ این سرزمین مقدس از سال ۱۵۱۶ برای چند سده تحت حاکمیت عثمانی بود تا اینکه با افزایش مهاجرت یهودیان و اسکان آنها در این منطقه و نیز اشغال سرزمین فلسطین توسط انگلیس در جنگ جهانی اول زمینههای تشکیل دولت صهیونستی فراهم شد.
نمایی از راه منتهی به شهر بیتالمقدس/ سال ۱۹۰۰
نمایی از شهر بیتالمقدس/ سال ۱۹۰۰
نمایی از داخل شهر بیتالمقدس
به روایت تاریخ در سال ۱۸۷۶ سلطان عثمانی در پاسخ به درخواست خاخام «ژوزف نانتونک» برای صدور اجازه اسکان یهودیان ضمن منع مهاجرت گسترده به فلسطین درباره حضور یهودیان در این منطقه هشدار داد و در چند نوبت احکامی علیه اسکان انبوه آنان صادر کرد. با این وجود در سال ۱۸۸۲ شمار چشمگیری از یهودیان شروع به هجرت به سرزمین مقدس کردند و با ایجاد مزارع جمعی و اسکان انبوه سنگ بنای رژیم صهیونیستی را گذاشتند.
از ابتدای اختراع دوربین عکاسی اهمیت سرزمین مقدس باعث شد عکاسان زیادی برای ثبت تصاویر به آنجا بیایند و عکاسی کنند؛ شاید نخستین عکسها از این سرزمین را «ژوزف فیلبرت دوپرانچی» عکاس فرانسوی در سال ۱۸۴۱ گرفته باشد. او که در سفری ۴ ساله به خاورمیانه آمده بود اولین تصاویر از فلسطین را به روش «داگرئوتیپ» به ثبت رساند.
پس از او نیز شمار زیادی از جهانگردان و محققانی که به خاورمیانه آمدند، پای به این خاک مقدس هم گذاشتند و عکاسی کردند؛ در این میان مجموعهای نادر از عکسهایی که در کتابخانه کنگره نگهداری میشود به دلیل آنکه آخرین سالهای حکومت عثمانی بر این سرزمین را نشان میدهد جالب توجه است. این عکسها که از سال ۱۹۰۰ تا ۱۹۱۸ یعنی یکسال پس از قیومت انگلیس بر این سرزمین را شامل میشود اسناد مصوری است از سرزمینی که چندین دهه با اشغالگران دست و پنجه نرم میکند.
منبع: فرادید
انتهای پیام/