به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، از آنجا که تناسب اندام یک
روزه حاصل نمیشود و لازم است برای آن تلاش زیادی کرد، برخی افراد به روش های آسانتری روی میآورند تا یک شبه، ره صد ساله را طی کنند.
این روزها آگهیهای بسیاری در بروشورهای تبلیغاتی، رسانهها و.. دیده میشود که درباره خروج چربی از بدن سخن میگویند. یکی از این روش ها «لیپوماتیک» است.
حال سوال اینجاست که آیا میتوان به این روش اعتماد کرد؟ آیا هر کسی میتواند از این روش استفاده کند؟
لیپوماتیک چیست؟لیپوماتیک در حقیقت یک نوع دستگاه ساکشن پیشرفته برای تخلیه چربی های موضعی زیر پوست است.
لیپوماتیک Lipomatic با استفاده از امواج اولتراسونیک و ارتعاش (Vibration) و نوسان ثابت حول محوری (Nutation) سلول های چربی را از محل اتصالات آنها به یکدیگر جدا میسازد و بدون اینکه منجر به تخریب سلول های چربی شود، سلول های بافت چربی را سالم از زیر پوست با عمل ساکشن خارج می کند. در لیپوماتیک ابتدا سلول های چربی شکسته میشوند و سپس حرکات ارتعاشی کانولا (سوزن) موجب ایجاد امولسیون (چربی جامد روی سطح مایع) می شود. در حقیقت لیپوماتیک نوعی لیپوساکشن ایمنتر و آسان تر است. در این روش با یک موتور بادی توسط هوای فشرده شده کار میکند که کانولا، حرکات سهگانه نوسانی، چرخشی و ارتعاشی است. نتیجه این حرکات سهگانه ایجاد مسیر مارپیچ (۶۰۰ ارتعاش در هر دقیقه) است که به امولسیون کردن بافت چربی کمک میکند.
فرق لیپوماتیک با لیپوساکشندر سایر دستگاهها معمولا حرکت میله لیپوساکشن به سمت جلو و عقب است. یعنی حرکات رفت و برگشتی دارد، اما در لیپوماتیک حرکات نوک میله علاوه بر رفت و برگشتی به شکل لرزشی و دورانی هم هست.
دکتر امیر هوشنگ احسانی، متخصص پوست در مورد فرق لیپوماتیک و لیپوساکشن به سلامت آنلاین می گوید: درمتد لیپوساکشن روش کار به این گونه است که مادهای تزریق میشود و با فشار منفی چربی ساکشن میشود، در لیپو لیزر نیز با امواج لیزر چربی ریز میشود و چربی ساکشن میشود، اما در لیپو ماتیک این عمل با انجام اولتراسونیک (UAL) و امواج صوتی به چربی ضربه میخورد تا ریز شود و چربی قابل ساکشن شود. یعنی مکانیسم تخریب چربی در لیپوماتیک با امواج اولتراسونیک است.
در عین حال در مقایسه با لیپوساکشن، اولتراسونیک با لیپوساکشن لیزر، لیپوماتیک بدون خطر سوختگی پوست (نکروز پوست) است.
این متخصص پوست با اشاره به اینکه این عمل نیازی به بیهوشی ندارد، تصریح می کند: در ساکشنها توصیه اکید این است که مریض تا جایی که میشود بیهوشی نگیرد. چون همان کانول (سوزن) که وارد پوست میشود، اگر به احشاء شکمی بخورد توسط واکنش بیمار مشخص میشود، اما وقتی که مریض بیهوش باشد پزشک متوجه آن نمیشود.
احتمال برخورد به عروق یا آمبولییکی از سوالات رایج درباره این عمل این است که آیا عمل «لیپوماتیک» به عروق و اعصاب صدمهای میزند یا خیر.
به نظر پزشکان، اگرچه در مورد صدمه به عروق و اعصاب ادعا شده است که به علت شکل خاص حرکات نوک این دستگاه احتمال صدمه به عروق و اعصاب کم است، اما هرگز این احتمال، صفر نیست. تمام دستگاه های دیگر لیپوساکشن اعم از لیپوساکشن مکانیکی ساده یا با قدرت کمکی یا لیپوساکشن اولتراسونیک و لیپولیز لیزری این عوارض را به همراه خود دارند.
دکتر احسانی تاکید دارد: این امر به مهارت و دقت پزشک بستگی دارد و از عوارض لیپوماتیک این است که احتمال دارد امواج به رگها برخورد کنند و رگ را پاره کند و ایجاد خون مردگی وسیعی شود که این از عوارض این روش است. پزشک باید دقت کند که این اتفاق نیفتد.
البته وی معتقد است: در این روش احتمال آمبولی (یک توده عروقی در حال حرکت) بسیار ناچیز است، حتی در ساکشن هم اگر با جراحی اتفاق بیفتد، احتمال آمبولی خیلی نادر است.
با این حال برخی از پزشکان میگویند بهترین راه کاهش احتمالی آمبولی، رعایت نکاتی مثل عدم انجام لیپوساکشن یا لیپولیز یا لیپوماتیک در افرادی است که چاق نیستند. نباید از افراد بیش از چهار، پنج لیتر چربی و مایع گرفته شود. همچنین نیاید این کار در مطب انجام شود. در کل باید گفت هر تکنولوژی و دستگاهی که این اصول را رعایت نکند، میتواند موجب آمبولی شود و این موضوع، ربطی به نوع دستگاه ندارد.
فریب تبلیغات را نخوریددکتر احسانی خاطرنشان می کند: لیپو ساکشن، لیپو لیزر و لیپو ماتیک اختلافات ناچیزی دارند و این شرکتها هستند که برای اینکه دستگاههایشان را بفروشند مزیتهای آن را برجسته میکنند. اینکه لیپوماتیک بهتر است یا لیپوساکشن معمولی، مطالعهای انجام نشده، اما انجام لیپوماتیک راحت تر است، ولی عوارضی مثل خون مردگی، عفونت و ریسک پارگی احشا دارد.
وی افزود: اینکه بین روش های مرسوم ساکشن چه روشی انتخاب شود، تفاوتها زیاد نیست. در لیپو لیزر اگر پزشک دقت نکند و دستگاه مناسب نباشد، ریسک سوختگی پوست بسیار بالا است که این اتفاق در لیپوماتیک و لیپوساکشن معمولی نمیافتد.
این متخصص در رابطه با تبلیغاتی که در زمینه لیپوماتیک میشود اظهار داشت: متاسفانه برخی از همکاران و حتی غیر پزشکان نیز در این زمینه تبلیغ میکنند، اما افراد نباید فریب این تبلیغات را بخورند. در بسیاری از این تبلیغات فردی که چاقی وسیعی دارد با فردی که به فرض ۲۰ کیلو کم کرده است در کنار هم گذاشته میشوند که این مقایسه، مقایسه درستی نیست واین بازی با احساسات و افکار مردم است.
احسانی تاکید کرد که تنها پزشکان قادر به انجام این نوع اعمال هستند و تزریق ماده بیحسی که شرط اول لیپوساکشن است باید توسط پزشک انجام شود. همچنین در حین عمل ممکن است فرد دچار تنگی نفس یا با بالا و پایین رفتن فشار خون شود. باید پزشکی که به این ریزه کاری ها وارد است در عمل حضور داشته باشد، چرا که اتفاق خطرناک ممکن است فقط یکبار بیفتد.
ساکشن برای چه افرادی قدغن است؟به گفته پزشکان، افرادی که برای این نوع عمل انتخاب میشوند نباید مشکل قلبی، بیماری های زمینهای و چاقی مفرط داشته باشند و BMI (که شاخص نشان دهنده مقدار توده چربی بدن است) فرد زیاد باشد. اگر بیمار، BMI خیلی بزرگی داشته باشد و یا از چاقیهای مرضی رنج ببرد، کاندید خوبی برای هیچ روش ساکشنی نیست.
در عین حال بیمارانی که انتظار غیر واقعی از این امر دارد هم کاندید خوبی برای این امر نیست.
دکتر احسانی در این باره معتقد است: عمل های زیبایی اگر درست و منطقی انجام شود، اشکالی ندارد ولی انتظارات غیر منطقی و غیر واقعی بیماران نباید انگیزهای برای عمل های زیبایی باشد. بیماری که خیلی چربی بالایی دارد، امکان ندارد که دریک جلسه کل چربیهای بدنش را خارج کرد و این امر عارضه دارد. اینکه به بیمار بگویند که ده سایز از فرم بدنش کم میشود نیز موضوعی غیر واقعی است.
منبع:سلامت آنلاین
انتهای پیام/