نتایج یک تحقیق نشان داد تا پایان قرن حاضر میلادی ممکن است دمای هوا در منطقه حاشیه خلیج فارس به سطحی برسد که سکونت در برخی از مناطق غیرممکن شود .

 به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  بر اساس چند مدل آب و هوایی، نویسندگان مجله نیچر کلایمت پیش بینی کردند که دمای هوا در فصل تابستان در مناطق پایین تر از سطح دریا در این منطقه به 113 درجه فارنهایت برسد. شهر کویت سیتی و شهر العین امارات ممکن است در طی چند سال آینده شاهد دمای بالای 140 درجه فارنهایت باشند که بالاترین دمای ثبت شده در کل کره زمین خواهد بود.
 
در جام جهانی 2022 که قرار است در کشور قطر برگزار شود، باد خشک داغ از جانب کویر و هوای مرطوب از جانب خلیج فارس می تواند موجب وقوع آب و هوایی بسیار نامطلوب در طول برگزاری مسابقات شود.
 
الفاتح الطاهر، یکی از نویسندگان این گزارش از انستیتوی تکنولوژی ماساچوست در پاسخ به سوالی درباره مقایسه این وضعیت با موج های اخیر گرما نظیر 1995 شیکاگو، 2003 اروپا و 2010 روسیه گفت: «وضعیتی که درباره آن صحبت می کنیم خیلی شدیدتر از چیزی است که مردم قبلا در هر کجای زمین تجربه کرده اند.»
 
در ماه های تابستان که از می تا سپتامبر تداوم دارد، دمای هوا در منطقه حاشیه خلیج فارس معمولا به بالای 100 درجه فارنهایت می رسد. تابستان 2015 یکی از گرم ترین تابستان های این منطقه بود به نحوی که کشورهای ایران و عراق گرمای شدیدی را تجربه کردند و ترکیب گرمای هوا و رطوبت موجب شد که در یکی از شهرهای ایران مردم احساس دمای 164 درجه فارنهایت را داشته باشند.
 
محققان پیش بینی می کنند در صورت عدم کاهش انتشار گازهای گلخانه ای شاخص گرمای هوا به خصوص در ماه های فصل تابستان تا 165- 170 درجه فارنهایت نیز بالا برود.
 
منبع:خبرگزاری تسنیم
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.