دو کوهه اندیمشک و مناطق یادمانی جنوب مملو از خاطرات دوران دفاع مقدس اند و مهیای بازدید کاروانهای راهیان نور در همه ایام سال است .

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از آبادان؛دوکوهه نام منطقه و پادگانی است در 4کیلومتری شمال غربی شهر اندیمشک و در مجاورت جاده اندیمشک به خرم‌آباد و شهرک دوکوهه در شرق جاده و پادگان دوکوهه در غرب جاده واقع شده است.

علت نامگذاری این منطقه به این نام، وجود دو ارتفاع 316 و 288 متری در کنار یکدیگر و در این منطقه با فاصله کمتر از 1 کیلومتر بوده است که مانند دوکوه دوقلو در این منطقه مسطح خودنمایی می‌کنند .

این پادگان، قبل از انقلاب به‌عنوان یک پادگان پشتیبانی برای لشگر 92 زرهی اهواز و مقرهای نظامی جنوب غربی کشور تعبیه شده بود، همچنین ساختمان‌هایی برای نظامیان خدمت کننده در پایگاه شکاری به‌صورت نیمه‌ساز در این پادگان وجود داشت.

این پادگان از شرق به جاده خرم‌آباد ــ اندیمشک و از شمال و از غرب به رودخانه فصلی بالارود منتهی می‌شود، بخش جنوبی آن توسط فنس‌ها و عوارض مصنوعی محدود شده است. مساحت این پادگان با حواشی آن 15 کیلومترمربع که وسعت بخش اصلی آن کمتر از 5 کیلومترمربع است.

اما دوکوهه امروز حالتی دوبخشی پیدا کرده که با فنس و دیوار از هم جدا شده‌اند و بخش شرقی آن در اختیار لشگر 27 حضرت محمد رسول الله(ص) قرار دارد، این بخش بیشتر حالت یادمانی دارد و یکی از محل‌های بازدید کاروان‌های راهیان نور است.

بخش غربی پادگان در اختیار ارتش جمهوری اسلامی است که ساختمان‌های پنج‌طبقه آن مسکونی شده و قسمت‌های دیگر به‌صورت انبار مهمات و... در آمده است.

فرمانده قرارگاه مرکزی راهیان نور سپاه و بسیج کشور با اشاره به حرکت کاروانهای راهیان نور و توجه به مناطق یادمانی گفت: ایران اسلامی از نخستین روزهای پیروزی خود حضور در کنار یادمان‌های دفاع مقدس، اعتلای فرهنگی و تقویت ارزش‌های دفاع مقدس را تمرین کرده است.

علی فضلی افزود : دفاع مقدس مفهوم ایثار و رشادت شهدا و جانبازان و رزمندگان دفاع مقدس را در جامعه گسترش داد و تجلی مقاومت و ایستادگی و ولایتمداری را در تقویم دفاع مقدس جاودانه ساخت.

وی همچنین گفت : جای جای خوزستان مهد شجاعت و ایثار و شهامت و شهادت است، خوزستان با تقدیم 22000 هزار شهید ولایتمداری خود را در باور اسلامی و انقلابی خود ثابت کرده و جای جای این استان تجلی شکوه ایثار مردمی بوده که با گوش جان سپردن به فرمان امام راحل بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی طنین پایمداری را در مسیر ارزشهای اسلامی ایران انقلابی متبلور کردند.

فرمانده قرارگاه مرکزی راهیان نور سپاه و بسیج کشور گفت : ایران اسلامی از اولین روزهای پیروزی خود با حضور در کنار یادمان‌های دفاع مقدس از جمله دو کوهه اعتلای فرهنگی و تقویت ارزش‌های دفاع مقدس را تمرین کرده است .

معاون عملیات نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران در این زمینه اظهار داشت: مردم ایران اسلامی در هشت سال دفاع مقدس ایستاده و جانانه از مرزهای اعتقادی و جغرافیایی خود دفاع کرده‌اند و ذره در این مسیر از خواست خود کوتاهی نکرده‌اند.

علی محرابی افزود: جسر نادری و دوکوهه گواه ایستادگی و رشادت مردمی هستند که از روزهای نخستین شروع دفاع مقدس در آتش کینه و دشمنی مستکبرین عالم با روحیه ولایتمداری خود نامی پرافتخار از گذشت و ایثار را در تاریخ به ثبت رساندند.

وی عنوان کرد: دوکوهه تمرین و تکرار روحیه ولایتمداری مردم در هشت سال دفاع مقدس و در عرصه‌های مختلف اسلامی و انقلابی است و ما بیش از هر زمان نیازمند توجه به این رویکرد و منطق در مسیر حفظ ارزش‌های اسلامی و میهنی خود در مسیر پیش رو هستیم.

نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری نیز با اشاره به اهمیت یادمانهای دفاع مقدس گفت : یادمان‌های دفاع مقدس بدون شک در ارائه تصویری مناسب از حیات و جاودانگی رزمندگان ایران اسلامی نقشی مهم و ممتاز داشته و دارند.

آیت الله محسن حیدری افزود: دوکوهه و جسر نادری بدون شک نام مردم اندیمشک و مردم ایران اسلامی را در ذهن و منطق اسلامی و انقلابی ایران معاصر ممتاز و منحصر به فرد کرده است.

فرمانده گردان تیپ 37 زرهی شیراز در دوران دفاع مقدس اظهار داشت: وقایع و اتفاقات جنگ تحمیلی در گفته و نوشته قابل درک و شناخت نیست چرا که کلام از شرح دفاع مقدس، ناتوان است و جوانان این مرز و بوم با نثار خون در مقابل امکانات و تجهیزات قوی دشمن مقاومت کردند و دشمن را از کشور متواری کردند.

صفرعلی رجبعلی‌زاده عنوان کرد: سراسر خوزستان در دفاع مقدس یادآور کربلای حسینی دیگر است.

وی گفت: ثبت و بهسازی و معرفی جسر نادری و دوکوهه به‌عنوان یک یادمان مهم و استراتژیک در دوران دفاع مقدس موجب انتقال ارزش‌های دوران دفاع مقدس و مجاهدت‌های جوانان در دوران جنگ تحمیلی می‌شود که این امر نیازمند توجه و پیگیری گسترده است.

امام جمعه اندیمشک نیز اظهار داشت: مردم اندیمشک با توجه به روحیه و مقاومت هشت سال خود و با تمرین و تکرار مشق ایستادگی خود از دوکوهه در برابر متجاوزان به حرمین شریفه اهل بیت(ع) ایستاده‌اند و چهار شهید مدافع حرم به دریای شور مردمی ایران تقدیم کرده‌اند

حجت الاسلام و المسلمین خدامی اظهار کرد: توجه به حفظ و گسترش فرهنگ ایثار و جاودانگی و شکوه مردمی انقلابی و روحیه ولایت‌پذیری رزمندگان اسلام در هشت سال دفاع مقدس ارکان مهم رشد و گسترش باور و منطق ارزشی ما هستند که با توجه به تلاش دشمن در نفوذ باید بیش از گذشته جدی گرفته شوند.

وی افزود: حضور کاروان‌های راهیان نور و معرفی رشادت‌های مردم ایران اسلامی در هشت سال دفاع مقدس یک نیاز و ضرورت مهم است که باید بیش از گذشته به آن توجه و در راستای اجرای هرچه بهتر و باشکوه‌تر آن توجه شود.

حمیدرضا گودرزی فرماندار اندیمشک در این زمینه گفت: پیش‌بینی می‌شود روزانه بیش از 20هزار نفر کاوران راهیان نور با حضور در اندیمشک از یادمان ارزشمند دفاع مقدس دوکوهه بازدید کنند.

وی اظهار کرد: پادگان دوکوهه فضای بسیار زیبایی را برای کاروان‌های راهیان نور مهیا کرده و ادوات جنگی و چادرهایی برای برگزاری نمایشگاه کتاب و محصولات فرهنگی برپا شده است.

احسان کریم‌پور، جانشین ناحیه مقاومت بسیج اندیمشک نی افزود: پنج یادمان و مرکز پادگان دوکوهه، پادگان شهید کلهر، پادگان شهید زین‌الدین، پادگان شهید جعفرزاده و مقبره شهدای گمنام شهرستان اندیمشک با تسهیلات ارائه شده به کاروان‌های راهیان نور شاهد رشد چشمگیر بازدید از مناطق عملیاتی دفاع مقدس در استان خوزستان باشیم.
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۴ ۲۹ آبان ۱۳۹۶
خوب بود