به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری؛ سید محمد زاده ختمیمآب با بیان اینکه برای حوزه تحقیقات دانشگاهی برنامه حمایت تشویقی گامبهگام از پایاننامه تحصیلات تکمیلی در حال اجرا است، اظهار داشت: در این آییننامه با توجه به فعالیتی که دانشجویان در مسیر پروژه خود انجام میدهند، هر دانشجویی که پایاننامه با کیفیتتر و با دستاورد بیشتری انجام دهد، مبلغ تشویقی بیشتری دریافت خواهد کرد.
ختمی مآب یادآور شد: یکی از شاخصهایی که برای پایاننامه با کیفیت مطرح است، مسألهمحور بودن آن است؛ دانشجویی که کار خود را مورد نیاز یک صنعت تعریف کند و صنعت پایاننامه اورا تأییدکند، مبلغ یک میلیون تومان در همان ابتدا و زمانی که پروپوزال دانشجو تصویب میشود به او پرداخت خواهد شد و اگر این تحقیقات پایان یابد و مورد تأیید صنعت قرار گیرد، مبلغ 3 میلیون تومان به این مبلغ افزوده میشود.
دبیر کارگروه توسعه منابع انسانی ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی بخش دیگری از آییننامه حمایتی را کاربردی کردن پایاننامهها عنوان کرد و بیان داشت: برای کاربردی بودن پایاننامهها چند شاخص در نظر گرفته شده است؛ یکی از شاخصها این است که دانشجو کار پایاننامه خود را تا مرحله تولید نمونه اولیه (پروتوتایپ) از محصول ادامه دهد که مبلغ تشویقی این شاخص 2 میلیون تومان است.
وی افزود: شاخص دیگر ایجاد پایلوت از نتایج پایاننامه است که مبلغ تشویقی آن 3 میلیون تومان و اگر حاصل پایاننامه به صورت یک هسته فناور در یک مرکز رشد مستقر شود به طوری که ایده محوری همان ایده پایاننامه باشد، مبلغ 2 میلیون تومان تشویقی بیشتر بر مبالغ قبلی پرداخت خواهد شد.
ختمیمآب شاخصهای دیگر حمایت از پایاننامهها را کیفیت علمی این تحقیقات دانست و متذکر شد: اگر هنگام نگارش پروپوزال علاوه بر مرور مقالات، گزارشی از پتنتهایی که در حوزه کاری مربوطه است ارسال شود، این گزارش داوری شده و مبلغ 500 هزار تومان تشویقی بیشتری دریافت میکنند، مطالعه مروری پتنت به افزایش کیفیت علمی پایاننامهها کمک بسیاری خواهد کرد.
وی دیگر شاخص در این حوزه را اینگونه تشریح کرد: اگر از پایاننامه مقاله استخراج شود، تا چهار مقاله، به ازای هر یک مقاله مبلغ 500 هزار تومان به پایاننامه تعلق میگیرد.
ختمی مآب در پایان خاطرنشان کرد: دیگر شاخص حمایتی از پایاننامهها ثبت اختراع است، اگر ثبت اختراع خارجی حاصل از پایان نامه صورت گیرد مبلغ 3 میلیون تومان و ثبت اختراع داخلی مبلغ یک میلیون تومان را به همراه خواهد داشت.
منبع:تسنیم
انتهای پیام/