به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز؛بهبودی در جمع خبرنگاران اظهار کرد:بنابراین یکی از محورهایی که میتواند در سطح ملی به عنوان عامل تحقق اقتصاد مقاومتی در کشور و رشد اقتصادی استان مطرح شود، بهرهبرداری مناسب از ذخایر معدنی از جمله مس است.
وی گفت:اقتصاد مقاومتی، اقتصادی است که بتواند هم در برابر فشارهایی که از بیرون وارد میشود مقاوم و تابآور باشد و هم بتواند در برابر شوکهای وارد شده به خودبازیابی و تعادل رسیده و به حیات فعال خود ادامه دهد.
وی افزود: اینکه در برخی مواقع اقتصاد مقاومتی یک اقتصاد بسته تلقی میشود سوءبرداشت است، بلکه اقتصاد مقاومتی تعامل فعالی با بیرون دارد و میتواند در مقابل مطالبات مردم و در شرایط مختلف رکود و رونق پاسخگوی نیازها باشد و الگوی توسعه کشور را از درون آن بروز کند.
این مسئول با بیان اینکه این ایده ملی باید در مقیاسهای استانی برش یابد و تقسیمبندی کلان و کلی در قالب برنامه آمایش صورت گیرد و براساس آن هر استانی رویکرد خاص خود را دنبال کند، خاطرنشان کرد: برنامههای پنجساله قبلی چندان براساس برنامههای آمایش شکل نگرفته بود، ولی انتظار داریم در برنامه ششم این اتفاق بیفتد.
بهبودی گفت: در استان آذربایجان شرقی ایده اقتصاد مقاومتی بحث امروز و امسال نیست و اقدام و عمل به راهبردهای اقتصاد مقاومتی را از زمان روی کار آمدن دولت جدید آغاز کردهایم.
این اقتصاددان تصریح کرد: معتقد بودیم برنامههای پنجسالهای که به شکل متعارف وجود دارد به دلیل وابستگی به بودجههای نفتی و شرایط اقتصاد رکودی و تورمی کشور پاسخگوی نیازهای توسعهای نخواهد بود؛ بنابراین برنامه جدیدی با رویکرد هستههای کلیدی تنظیم کردیم که برای نخستین بار در کشور مطرح شد.
وی اضافه کرد: از بهمنماه سال 92 که سیاستهای اقتصاد مقاومتی از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شد، تدوین برنامه سند تدبیر توسعه آذربایجانشرقی را با رویکرد هستههای کلیدی آغاز کردیم و به دنبال جلب مشارکت فعالان بخش خصوصی، دانشگاهها و تشکلها بودیم تا بتوانیم محورهای توسعه استان را شناسایی کنیم.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجانشرقی افزود: با چنین رویکردی هستههای کلیدی استان را که محرکهای توسعه استان به شمار میرفتند شناسایی و پروژههای اجرای آنها را از ابتدای سال 94 آغاز کردیم.