به گزارش حوزه مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ به نقل از خانه ملت، «آنتي كايكونن» رئيس كميته روابط خارجي مجلس فنلاند با «كاظم جلالي» رئيس مركز پژوهشهاي مجلس شوراي اسلامي ديدار و گفت وگو كرد.
جلالي در ابتداي اين ديدار با اشاره به سابقه مثبت روابط ايران و فنلاند و ظرفيتهاي مناسب دو كشور براي ارتقاء سطح همكاريهاي فيمابين، گفت: روابط دوستانه دو كشور در كنار قابليتهاي بالاي اقتصادي ايران و فنلاند در فضاي جديد مناسبات متقابل كه پس از توافق هستهاي ايران فراهم شده است، بسترهاي لازم براي گسترش همكاريهاي دوستانه فيمابين را فراهم كرده است كه بايد از آنها به نفع دو ملت استفاده كرد.
رئيس مركز پژوهشهاي مجلس شوراي اسلامي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به ساختار و وظايف مركز پژوهشهاي مجلس شوراي اسلامي اين نهاد را بدنه كارشناسي مجلس توصيف و اظهار كرد: مركز پژوهشهاي مجلس شوراي اسلامي مركزي براي ارائه نظرات كارشناسي به نمايندگان پارلمان جهت كمك به طي روند علمي پروسه قانونگذاري است.
وي افزود: مركز پژوهشهاي مجلس شوراي اسلامي از همكاري با نهادهاي واجد ظرفيت ارائه خدمات مشاوره به مجالس در كشورهاي اروپايي و به طور خاص فنلاند استقبال ميكند و آمادگي تبادل تجربيات فيمابين را دارد.
جلالي در ادامه اين ديدار فعاليت گروههاي تروريستي را عامل بيثباتي منطقه ارزيابي كرد و گفت: هر چند كه گروههاي تروريستي در منطقه خاورميانه شكل گرفته و رشد كردهاند ولي اين پديده حد و مرز نميشناسد و اكنون اين معضل شوم تهديدي براي بشريت محسوب ميشود.
وي مبارزه جدي با اين پديده را مستلزم مبارزه با ريشههاي فكري تروريستها و همچنين قطع كمكهاي مالي، تسليحاتي و آموزشي آنها دانست.
رئيس مركز پژوهشهاي مجلس شوراي اسلامي در پايان با اشاره به جنايات عربستان در يمن و سكوت مجامع بين المللي غرب در قبال آن گفت: امروز ائتلاف به رهبري عربستان بزرگترين جنايات انساني را در كشور ضعيف يمن و بر عليه مردم بيگناه انجام ميدهد در حاليكه ما شاهد هيچ عكس العملي از سوي نهادهايي كه فرياد آنها در حمايت از حقوق از بشر بلند است، نيستيم.
وي در همين راستا از معيارهاي دوگانه غرب درخصوص حقوق بشر انتقاد كرد و خواستار توقف فوري كشتار انسانهاي بيگناه در يمن شد.
آنتي كايكونن رئيس كميته روابط خارجي مجلس فنلاند نيز در اين ديدار ضمن ابراز خرسندي از سفر به ايران يكي از اهداف سفر خود را رايزني با مقامات ايران و بررسي امكان گسترش همكاريهاي پارلماني ميان ايران و فنلاند عنوان كرد.
وي آشنايي هر چه بيشتر با فرهنگ، آداب، سنتها و تاريخ يكديگر را عامل مهمي براي تسريع همكاريهاي فيمابين ارزيابي كرد و تبادل هيات پارلماني و سياسي را در تحقق اين امر مهم توصيف نمود.
در اين جلسه علاوه بر رئيس كميته روابط خارجي مجلس فنلاند، سفير اين كشور، نايب رئيس كميته روابط خارجي و 7 تن ديگر از نمايندگان پارلمان فنلاند حضور داشتند كه سوالات خود را درخصوص ساختار مركز پژوهشهاي مجلس شوراي اسلامي، نقش آن در قانونگذاري، فرايند انتخابات دهمين دوره مجلس شوراي اسلامي، تحولات منطقه و راههاي توسعه همكاريهاي فيمابين مطرح كردند و در اين خصوص با رئيس مركز پژوهشهاي مجلس شوراي اسلامي به گفت وگو و تبادل نظر پرداختند.
انتهای پیام/