به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،
دكتر فرزاد شیدفر افزود: گوجه سبز سرشار از انواع آنتی اكسیدان(مواد
جلوگیری كننده از تشكیل رادیكالهای آزاد در سلول ها كه نقش مهمی در
پیشگیری از سرطان دارند) مانند اسیدسیتریك و تركیبات فلاونوئیدی است.
وی خاطرنشان كرد: گوجه سبز دارای مقادیر مناسبی از ویتامین «سی» - C - نیز هست و در تقویت لثه ها، نقش موثری دارد.
استاد
تغذیه دانشگاه علوم پزشكی تهران، بهبود طعم دهان را یكی دیگر از خاصیت های
مطلوب گوجه سبز برشمرد و افزود: گوجه سبز تاثیر مثبتی در برخی بیماری ها
مانند چربی و فشار خون دارد.
شیدفر ادامه داد: همچنین گوجه سبز دارای مقداری اسیدبنزوئیك است كه خاصیت ضدمیكروبی دارد.
وی گفت: استفاده از گوجه سبز در تهیه لواشك و خورش ها علاوه بر بهبود طعم آن، میزان ویتامین «سی» آنها را افزایش می دهد.
استاد
تغذیه دانشگاه علوم پزشكی تهران خاطرنشان كرد: هر یكصد گرم گوجه سبز دارای
8.5 گرم كربوهیدرات، 2.8 گرم چربی، 1.6 گرم پروتئین و نیم گرم فیبر بوده و
پنج درصد ویتامین «ای» - A - و 2.1 درصد ویتامین «بی 1» - B1 - و 1.9 درصد
ویتامین «بی 2» - B2 - و 13 درصد ویتامین «سی» و 5.1 درصد كلسیم، پنج درصد
آهن، 2.8 درصد نیاسین، 2.2 درصد فسفر و 3.6 درصد پتاسیم مورد نیاز بدن را
در روز تامین می كند.
شیدفر افزود: مصرف گوجه ساز موجب تعادل اسید
در جریان خون بدن می شود و به علت دارا بودن ویتامین «سی» در سلامت مینای
دندان موثر است.
وی تصریح كرد: با وجود تمام این خاصیت های مثبت تغذیه ای، مصرف زیاد گوجه سبز مسهل بوده و لازم است كه میزان مصرف آن حتما كنترل شود.
استاد
تغذیه دانشگاه علوم پزشكی تهران به گوجه سبزهای نوبرانه اشاره كرد و گفت:
این گوجه سبزها معمولا ریز هستند و هسته های شفاف و تردی دارند و برخی
افراد بویژه كودكان این هسته ها را می خورند كه باید مراقب این هسته ها بود
زیرا آنها دارای تركیبات سمی سیانیدریكی بوده و تاثیرات نامطلوبی بر بدن
بویژه روی گلبول های قرمز خون دارند.
گوجه سبز هرچند علاوه بر طعم
خوب دارای ارزش تغذیه ای هم هست اما در فصل بهار به عنوان نوبرانه به قیمتی
گران تر در مقایسه با سایر محصولات عرضه میشود.
گوجه سبز محصول
مناطق نیمه گرمسیری و جنوبی كشور بوده و طی سالهای اخیر افزایش سطح زیر
كشت، بهرهوری و میزان تولید گوجه سبز، مورد توجه قرار گرفته است.
منبع:ایرنا
انتهای پیام/