ابوالحسن خلیلی دبیر انجمن روغن نباتی در گفت و گو با خبرنگار
اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به وضعیت تولید دانه های روغنی اظهار داشت: سالانه به یک میلیون و 400 هزار تن روغن خام در کشور نیاز داریم که مجموع روغن خام مورد نیاز مصرف از دو بخش داخلی و خارجی تامین می شود.
وی افزود: در حال حاضر کمتر از 10 درصددانه های روغنی در کشور تولید و مابقی از طریق واردات تامین می شود.
خلیلی با اشاره برنامه های وزارت جهاد کشاورزی بیان کرد: افزایش تولید دانه های روغنی در راستای خود کفایی امری مشکل است، اما لازم به ذکر است که طی یک برنامه پنج ساله به خود اتکایی بالاتر از 40 درصد خواهیم رسید.
*** ضرورت خود کفایی دانه های روغنی
همچنین عباس پاپی زاده عضو کمسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار
اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گفت: در 50 سال گذشته روند وابستگی به دانه های روغنی به شدت افزایش یافته، به طوریکه خودکفایی در 18 سال اخیر به کمتر از 10 درصد رسیده است.
وی با اشاره به برنامه های اخیر دولت گفت: دولت برنامه هایی را در راستای خود کفایی دانه های روغنی طراحی کرده بود، که به سبب کمبود اعتبارات این طرح ها دچار مشکل شد و همین مسئله موجب شد که خود کفایی در دو دهه اخیر به کمتر از 5 درصد برسد.
پاپی زاده با اشاره به خودکفایی تولید در راستای اقتصاد مقاومتی بیان کرد: امنیت غذایی بحثی اساسی و محوری است و همواره لازم است که در راستای تحقق سیاست اقتصاد مقاوتی به خود کفایی نسبی دست یابیم و وابستگی خود را کاهش دهیم چرا که کاهش وابستگی صرفه اقتصادی و امنیت غذایی را به دنبال دارد.
عضو کمسیون کشاورزی تصریح کرد: در واقع لازم است که دولت با فراهم کردن زیر ساخت ها، توسعه مکانیزاسیون ، اعطای تسهیلات به بخش خصوصی، حمایت های تشویقی به کشاورزان و یارانه تولید بستر را برای خودکفایی تولید دانه های روغنی فراهم کنند.
انتهای پیام/